Τα λαχανικά ασπίδα για την υγεία των ματιών

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη από τους ανθρώπους που τρώνε πολύ κρέας...
Η έρευνα έγινε σε βάθος 15ετίας στη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 27.600 άνθρωποι άνω των 40 ετών και βρέθηκε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο: μεγάλης κατανάλωση κρέατος και εμφάνισης καταρράκτη.
Αυτοί που είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη ήταν όσοι κατανάλωναν ημερησίως πάνω από 100 γραμμάρια κρέας. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά ψάρια βρέθηκαν να είναι πιο προστατευμένοι από τον καταρράκτη σε σχέση με τους κρεατοφάγους κατά 15%.

Όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου κρέας είχαν 40% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν καταρράκτη από τους κρεατοφάγους, ενώ όσοι έτρωγαν πολύ λίγο κρέας και περισσότερα λαχανικά κατά 30%.
Οι επιστήμονες δεν θέλουν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να πουν ότι το να απέχουμε εντελώς από το κρέας αποτρέπει τον καταρράκτη, ωστόσο η έρευνα “δείχνει” να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως λένε, εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα, τα μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καταρράκτη να έχουν σχέση με την γενικότερη καλύτερη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός όταν καταναλώνουμε λιγότερο κρέας – η εμφάνιση καταρράκτη σχετίζεται με το διαβήτη αλλά και με το τσιγάρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ