Εδώ είναι τα καλύτερα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011


Αυτή η χώρα, ακόμα και σήμερα, έχει την τύχη να συζητάει για πολυτέλεια Κι αυτή η πολυτέλεια πηγάζει μέσα από τον αθλητισμό της. Σ' αυτόν τον καθρέφτη της κοινωνίας που, αν και ραγισμένος, αστράφτει ακόμα, η Ελλάδα δείχνει πιο φωτεινή. Αιτία δεν είναι μόνο
η φυσική λάμψη των αθλητών, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η λέξη «αγώνας» μετουσιώνεται σε πράξη, με συνεργασία, δομή, πρόγραμμα, κανόνες, καθαρό και ειλικρινή στόχο, που δεν είναι άλλος από τη νίκη για το καλό της ομάδας και της μονάδας.
Ετσι δούλεψε η Εθνική πόλο Γυναικών το καλοκαίρι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης κι ακόμα εξαργυρώνει τους καρπούς της επιτυχίας της. Καρποί δόξας...
Η κορυφαία πολίστρια της Ευρώπης, όπως αναδείχθηκε έπειτα από ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου, Αλεξάνδρα Ασημάκη (33,9%), αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η δεύτερη καλύτερη, Αντιγόνη Ρουμπέση (30,6%), είναι συμπαίκτριά της στη Βουλιαγμένη. Η τρίτη είναι αντίπαλός τους. Πρόκειται για την Ισπανίδα φουνταριστή του Ολυμπιακού, Μπλάνκα Χιλ (19,4%). Τα ακριβά κομμάτια του αθλήματος παίζουν εντός ελληνικών συνόρων, στο ελληνικό πρωτάθλημα που άρχισε χθες. Μαζί τους εξυπακούεται ότι είναι όλες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Είχαν προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά είπαν: «Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!».
Γιατί εδώ είναι η πηγή, από την οποία αντλείται η δύναμη της παρέας. Εδώ είναι το κίνητρο πιο μεγάλο. Εδώ γίνεται δεδομένα σωστά η δουλειά. Εδώ είναι το οικείο «εμείς» που γεμίζει με σθένος την εθνική ομάδα, η οποία έχει μπροστά της ένα μεγάλο στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήμουν ανάμεσα στις υποψήφιες είναι τιμητικό. Για εμένα είναι από τις σημαντικότερες στιγμές, αλλά η φετινή διαδικασία δείχνει και το επίπεδο του υγρού στίβου στην Ελλάδα. Εγώ και η Αντιγόνη στην κατηγορία για την καλύτερη πολίστρια και ο Σπύρος Γιαννιώτης στους δύο κορυφαίους στην κατηγορία του κορυφαίου κολυμβητή στην ανοιχτή θάλασσα» τόνισε η Ασημάκη και η Ρουμπέση πρόσθεσε: «Τέτοια επιτυχία δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά. Ολη η εθνική ομάδα βοήθησε προκειμένου να κερδίσουμε εγώ και η Αλεξάνδρα αυτή τη διάκριση, αφού αν δεν κατακτούσαμε το χρυσό μετάλλιο, δεν νομίζω ότι θα ερχόταν και αυτός ο τίτλος. Είναι μια εντελώς ομαδική νίκη. Και πιστεύω ότι ανάλογες επιτυχίες θα ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια».
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ