Το χρυσό παιδί της Γιώργο Γεροντόπουλο αποχαιρέτησε η Λιβαδειά

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Φτωχότερη είναι η Λιβαδειά από την Κυριακή 23 Ιουνίου όταν η θάλασσα πήρε για πάντα στην αγκαλιά της τον Γιώργο Γεροντόπουλο, αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και πατέρα 3 παιδιών. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη βοιωτική πρωτεύουσα όπου ο Γιώργος είχε στα 45 χρόνια της ζωής του δημιουργήσει μόνο
φίλους. Το πλήγμα ήταν πολύ βαρύ το ίδιο και ο θρήνος που ξέσπασε. Η άφατη τραγωδία δεν μπορεί να περιγραφεί όπως δεν μπορεί να μετρηθεί ο πόνος της οικογένειάς του, των  συγγενών του και των φίλων του. Η τελευταία πράξη του δράματος εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στον Ι.Ν. Μητροπόλεως Λιβαδειάς:
Με αυθεντική συγκίνηση, βουβή πίκρα και ένα μεγάλο γιατί να πλανάται στη βαριά ατμόσφαιρα  ολόκληρη η Λιβαδειά συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία το εκλεκτό της τέκνο Γιώργο Γεροντόπουλο που έφυγε απρόσδοκητα και άδικα την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 για το μεγάλο ταξίδι.  Στη Μητρόπολη της Λιβαδειάς είχε δημιουργηθεί από νωρίς το αδιαχώρητο με τους εκατοντάδες φίλους του Γιώργου και της οικογένειάς του να έχουν κατακλύσει τον χώρο της εκκλησίας και την αυλή. Αγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τις προσήκουσες τιμές. Το παρών έδωσε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ της τελετής προέστη ο Μητροπολίτης Θ&Λ Γεώργιος.
Για την προσφορά του Γιώργου Γεροντόπουλου εκφώνησαν επικηδείους συνάδελφοί του από το Πολεμικό Ναυτικό και από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που εξήραν την ικανότητα και το ήθος του εκλιπόντος και ο κ. Ν. Αγνιάδης εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΚΟΛ.

Ο Γιώργος Γεροντόπουλος υπήρξε υπόδειγμα αξιωματικού, οικογενειάρχη και ανθρώπου της προσφοράς και της θυσίας. Είναι πραγματικά σπάνιες οι περιπτώσεις που οι απόψεις όλων  συγκλίνουν τόσο πολύ για τον χαρακτήρα, την ικανότητα, την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα, τη γενναιότητα αλλά και τη γενναιοδωρία ενός ανθρώπου με έντονη κοινωνική παρουσία και διαρκή συνεισφορά. 
Ο Γιώργος Γεροντόπουλος είναι βέβαιο ότι θα ζει παντοτινά στη μνήμη όλων όσοι τον αγαπούσαν πραγματικά. Η χθεσική κοσμοσυρροή στον τελευταίο αποχαιρετισμό του είναι μια επαρκής απόδειξη της εκτίμησης με την οποία η γενέθλια πόλη περιέβαλλε το άξιο τέκνο της. Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι, επίσημοι, σημαντικές προσωπικότητες της Λιβαδειάς και πλήθος απλοί άνθρωποι ήταν εκεί για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο.
Η γαλανόλευκη σημαία της ελληνικής Δημοκρατίας κάλυψε το φέρετρο του εκλιπόντος που τάφηκε στο Κοιμητήριο Λιβαδειάς κάτω από τα χειροκροτήματα του πλήθους.Τιμές απέδωσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ το άγημα του Π.Ν. έριξε τις αποχαιρετιστήριες βολές.
Τραγικές φιγούρες με τη βαθιά αξιοπρέπεια του πόνου να έχει χαράξει το πρόσωπό  τους ήταν η σύζυγος Λουίζα και τα παιδιά του εκλιπόντος, η μητέρα Μαρία και η αδελφή του Διονυσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πρόσφατα Αρθρα

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food