«Θέλουμε μόνο μία πισίνα»!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


Με τα χρυσά μετάλλια στο στήθος επέστρεψαν στην Ελλάδα οι θριαμβεύτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη και εκτός από τις επιδόσεις τους στην πισίνα απέδειξαν με τις δηλώσεις τους ότι είναι σπουδαίες προσωπικότητες.


«Είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες» δήλωσε αρχικά η Ελευθερία Πλευρίτου και πρόσθεσε: «Μπορούμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και στα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο, αρκεί να δουλέψουμε σωστά, όπως δουλεύουμε και τώρα. Το μόνο που χρειαζόμαστε από την πολιτεία είναι ένα κατάλληλο περιβάλλον για προπόνηση, δηλαδή μια καθαρή πισίνα και ζεστό νερό στις ντουζιέρες, καθώς το νερό ήταν παγωμένο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο».
Οι δηλώσεις έγιναν παρουσία της γγΑ, Κυριακής Γιαννακίδου, ενώ συγγενείς και φίλοι των κοριτσιών τους υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα, με μπουκέτα λουλούδια και με μια μεγάλη ελληνική σημαία.
«Θέλουμε πράξεις»
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μορφέσης, όταν ρωτήθηκε για το τι περιμένουν τα κορίτσια και το άθλημα από την πολιτεία, είπε: «Δεν μπορούμε, πλέον, να λέμε τα ίδια και τα ίδια για την πολιτεία. Από εδώ και πέρα πρέπει να βλέπουμε πράξεις από τους κρατικούς φορείς. Οπως είπαν και τα κορίτσια, οι συνθήκες δουλειάς είναι βασικό κομμάτι για εμάς. Δεν επιτρέπεται οι εθνικές ομάδες να μην έχουν να προπονηθούν, πρέπει να λυθεί άμεσα αυτό το κομμάτι. Την τελευταία φορά που είχαμε επισκεφθεί το υπουργείο Πολιτισμού είχαμε πει ότι κάθε ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός πρέπει να πηγαίνει για το καλό των αθλητών. Εύχομαι να γίνει αυτό το πράγμα».
«Βάλατε πλάτη»
Η γγΑ, Κυριακή Γιαννακίδου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της ελληνικής αποστολής και τόνισε: «Βάλατε στην πλάτη την Ελλάδα και τη σηκώσατε στην κορυφή. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε εσάς, στους γονείς σας, στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, στον προπονητή των επιτυχιών, Γιώργο Μορφέση. Η πολιτεία οφείλει να είναι κοντά σας και παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες θα προσπαθήσει να είναι δίπλα σας. Εσείς με το πάθος σας και με τη δίψα σας για νίκη καταφέρατε να μας ανεβάσετε ψηλά στην Ευρώπη» ανέφερε η Γιαννακίδου.
«Μας στήριξαν οι γονείς μας»
«Μας στήριξαν πάρα πολύ οι γονείς μας, οι οποίοι ήταν μαζί μας. Ηταν πολύ ωραία γιατί είχαμε κοντά μας δικούς μας ανθρώπους που ήξεραν τι είχαμε τραβήξει» είπε η Ιωάννα Χυδηριώτη και μίλησε για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων: «Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο, το οποίο ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Βέβαια, είναι κάτι πολύ μακρινό αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα το σκεφτόμαστε. Ελπίζω να φτάσουμε εκεί μια μέρα».
Ο Μορφέσης είπε επίσης πως αυτές οι παίκτριες είναι το μέλλον της Εθνικής Γυναικών: «Αυτή η ομάδα μαζεύτηκε για πρώτη φορά λίγες ημέρες πριν από το τουρνουά και κατάφερε να πάρει μετάλλιο. Η πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό είναι μια πολύ καλή αρχή γι' αυτή τη φουρνιά και πρέπει να προσεχθεί πολύ για να έχει διάρκεια. Η επόμενη προσπάθεια γι' αυτή την ομάδα είναι του χρόνου στο Παγκόσμιο, όπου εκεί θα δούμε σε τι επίπεδο είμαστε κι αν μπορούμε να φτάσουμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος μας είναι, εκτός του να έχουμε καλές ομάδες στις νεαρές ηλικίες, να βγάζουμε καλές παίκτριες, οι οποίες θα στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα στο μέλλον».
Πηγη:sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ