Θέλουν επιτέλους κολυμβητήριο!

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρόσφατο 22ο Κύπελλο Χριστουγέννων, που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο «Πεπανός» της Πάτρας, ο ΑΝΟΖ κατέκτησε συνολικά 9 μετάλλια. 
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΑΝΟΖ, Σωτήρη Παπαδόγγονα ο οποίος τόνισε:
«Ο ΑΝΟΖ είναι ένας ιστορικός όμιλος που μετρά 25 χρόνια ζωής. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές μας προπονούνταν στη θάλασσα, ενώ πια η εναλλακτική λύση που έχουμε είναι μία ιδιωτική πισίνα διαστάσεων 15x7 μ. Φυσικά, έχουμε καταντήσει να λέμε και πάλι καλά που υπάρχει και αυτή.
Τα τελευταία 7 χρόνια έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς Δημαρχία, Περιφέρεια και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα. Το σλόγκαν μας πλέον είναι «υποσχέσεις έχουμε, μετάλλια έχουμε, κολυμβητήριο δεν έχουμε» και το πανό με το σχετικό μήνυμα θα μας ακολουθεί και θα ξεδιπλώνεται σε κάθε αγώνα που θα μετέχουν οι αθλητές μας. Πραγματικά έχουμε κουραστεί με τις υποσχέσεις, είναι σαφές ότι αν υπήρχε βούληση όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα θα είχαμε κολυμβητήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Δημάρχου, Χαρδιαλιά στο Βύρωνα, ο οποίος την τελευταία ημέρα της θητείας του εγκαινίασε το καινούριο δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού το 60% της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του καλύπτεται από την ηλιακή ενέργεια. 
Αρκεί να αναφέρω ότι μελέτες για την κατασκευή του κολυμβητηρίου έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν από γονείς αθλητών, ενώ οι εκκλησία έχει παραχωρήσει εκτάσεις για το σκοπό αυτό. Ουδείς όμως, δεν είχε την πολιτική βούληση να δώσει το αυτονόητο στο νησί μας.
Γνωρίζουμε την οικονομική δυσχέρεια και φυσικά δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις, δεν ζητάμε 50άρα πισίνα. Το αίτημα μας είναι μία κλειστή 25άρα πισίνα.
Γεγονός είναι ότι στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ υπήρχε πρόβλεψη για κατασκευή ενός κολυμβητηρίου (ενός εκ των 12 κολυμβητηρίων που επρόκειτο να κατασκευαστούν σε όλη την Ελλάδα) στη Ζάκυνθο. Όμως, αν και αρχικά χαιρετήσαμε την ιδέα, με δεδομένο ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση, δηλαδή προσθήκη στέγης, δηλώνουμε ότι δεν μας κάνει. Ο λόγος είναι ότι στα Επτάνησα οι βροχές διαρκούν 5 μήνες το χρόνο και ως εκ τούτου το διάστημα αυτό οι προπονήσεις θα ήταν αδύνατες. Είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε με κάθε τρόπο για να πετύχουμε το στόχο μας». 

Σίγουρα το αίτημα του ΑΝΟΖ είναι δίκαιο, ωστόσο προκαλεί θλίψη, αφού έρχεται ως επιτακτικό σε μία περίοδο που σχεδόν το 90% των κολυμβητηρίων κινδυνεύει να κλείσει λόγω μη ανανέωσης των προσωρινών αδειών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food