«Έφυγε» ο Ανδρέας Γαρύφαλλος

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού πόλου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Ανδρέα Γαρύφαλλο, που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας παράλληλα πίσω του τεράστιο έργο στο χώρο της υδατοσφαίρισης.
 
Ο «πατριάρχης» του ελληνικού πόλο, είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του Εθνικού Πειραιά, της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση 37 πρωταθλημάτων. Ο Γαρύφαλλος είχε κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα στους Πανελλήνιους κολυμβητικούς αγώνες, 18 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδας στο πόλο, είχε 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν αρχηγός, όπως και στον Εθνικό, ενώ διακρίθηκε και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ήταν παίκτης ¬ προπονητής και αρχηγός κατακτώντας δύο φορές τον Παγκόσμιο τίτλο.
Εργάσθηκε και ως προπονητής για περισσότερα από 15 χρόνια στις Εθνικές ομάδες ανδρών και νέων, οδηγώντας τις σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, σε πέντε παγκόσμια και σε έξι πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επίσης υπήρξε προπονητής στον Εθνικό, στον Αρη Θεσσαλονίκης, στο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας, στον Παναθηναϊκό, στο Ν.Ο. Χίου και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού.
Υπό την καθοδήγησή του, η εθνική νέων, κατέκτησε στην Ουγγαρία το αργυρό μετάλλιο, που ήταν το πρώτο που κέρδισε η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία.
Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Ανδρέα Γαρύφαλλου εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης.
Οι Έλληνες υδατοσφαιριστές εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του «πατριάρχη» του ελληνικού πόλο, Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο ΣΕΑΥ εξέδωσε ανακοίνωση για αυτή τη μεγάλη απώλεια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑΥ
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου, η απώλεια του οποίου μας λυπεί βαθύτατα. Ο «πατριάρχης» της ελληνικής υδατοσφαίρισης έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια και αποτέλεσε εμβληματική μορφή του αθλήματός μας, το οποίο και υπηρέτησε ως αθλητής και ως προπονητής.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης θα ήθελε να εκφράσει στην οικογένειά του τα θερμά του συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη.
Το μεσημέρι (12.00) του Σαββάτου (21/2), θα αποχαιρετήσουμε τον Ανδρέα Γαρύφαλλο.Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου Πειραιά στην Ανάσταση. Εκεί, συγγενείς, φίλοι και ο κόσμος της ελληνικής υδατοσφαίρισης θα πούνε το τελευταίο αντίο στον «πατριάρχη» του αθλήματος στη χώρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ