Καινοτομία και επιφυλάξεις

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Επιστρέφοντας από το Καζάν και τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης και ο Στέφανος Λέανδρος, άρχισαν προετοιμασία με την Εθνική νέων γυναικών. Η συγκεκριμένη προετοιμασία έχει ιδιαιτερότητες λόγω της αλλαγής κανονισμών.


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών, που θα φιλοξενήσει ο Βόλος, θα μείνει στην ιστορία. Ο νέος κανονισμός με τη μείωση του αριθμού των αθλητριών από τις συνήθεις επτάδες σε εξάδες, είτε καθιερωθεί είτε απορριφθεί μετά τη δοκιμή του, στον Βόλο θα εφαρμοστεί. Το ελληνικό τεχνικό τιμ στις λίγες μέρες που έχει στη διάθεσή του, καλείται να βρει τρόπους παιχνιδιού σε αυτά τα νέα και άγνωστα δεδομένα. «Κι εμείς ψαχνόμαστε ακόμα. Βλέπουμε βίντεο από τα παιχνίδια στην Ιτέα και το συζητάμε. Λιγότερες παίκτριες σίγουρα σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότεροι ανοιχτοί χώροι, θα είναι πιο δύσκολες οι ζώνες, θα μπει περισσότερη κίνηση στο παιχνίδι και φυσικά θα έχουμε περισσότερα γκολ», τόνισε ο Στέφανος Λέανδρος, άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση στη νέων γυναικών και προπονητής της νεανίδων, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού. Ζήτημα δημιουργείται και όταν δεν υπάρχει αριθμητική ισορροπία, σε περίπτωση δηλαδή αποβολής. «Προσπαθούμε λίγο να ψαχτούμε με τν παίκτη λιγότερο και τον παραπάνω. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν κλειστά στην άμυνα στον λιγότερο. Είναι λοιπόν ένα άλλο θέμα πώς θα παίξουμε εμείς άμυνα με λιγότερο αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε μία κλειστή άμυνα σε επίθεση με παραπάνω», πρόσθεσε ο Λέανδρος.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε πάντως και κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τα νέα δεδομένα, που θα εφαρμοστούν πιλοτικά στο παγκόσμιο του Βόλου. «Αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει απαραιτήτως το θέαμα να το ταυτίζουμε με το γκολ. Το γκολ είναι σαφώς η πεμπτουσία του αθλήματος, ωστόσο θέαμα μπορεί εκτός από το γκολ, να είναι και ένα μπλοκ ή μία απόκρουση τερματοφύλακα. Αν σε ένα παιχνίδι γίνονται 40 επιθέσεις και στις μισές μπαίνουν γκολ, ίσως καταντήσει στο τέλος να είναι βαρετό. Όλο αυτό είναι δοκιμαστικό, θα δούμε τελικά τι θα αποφασίσει η παγκόσμια ομοσπονδία», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει στην Αθήνα για κοινή προετοιμασία με τις ΗΠΑ και την Ολλανδία και το Σάββατο θα μεταβεί στο Βόλο, αφού την επόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι αγώνες στο εθνικό κολυμβητήριο της θεσσαλικής πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ