38.500χλμ. για καλό σκοπό

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εξηντάχρονος Σλοβένος σχεδιάζει να κολυμπήσει 450 ημέρες περνώντας από 107 χώρες ώστε να αφυπνίσει τον κόσμο για τη μόλυνση των υδάτων.
Ο Μάρτιν Στρελ θα ξεκινήσει το εγχείρημά του τον Μάρτιο και θα περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ, τη Μάγχη,
τον Αμαζόνιο, τον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό και την Ερυθρά θάλασσα. Θα κολυμπάει πέντε έως 12 ώρες την ημέρα συνοδευόμενος από ένα σκάφος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ο Στρελ είναι κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και η σχέση του με το νερό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένος σε μία χώρα με πολλά ποτάμια, τη Σλοβενία, περνούσε κάθε ημέρα των παιδικών του χρόνων κολυμπώντας και άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το άθλημα όταν πήγε στο πανεπιστήμιο.
«Η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με το νερό», δηλώνει ο Στρελ που τώρα ζει στο Φοίνιξ της Αριζόνα.
Μετά από 37 χρόνια ο Σλοβένος έχει κολυμπήσει με πιράνχας και καρχαρίες σε μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο μολυσμένους ποταμούς, όπως το Μισισιπή, τον Αμαζόνιο, τον Δούναβη, τον Παρανά στη Νότια Αμερική και τον Γιαγκτζέ στην Κίνα. Είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τα ψάρια και τους καρχαρίες αλλά πάντα έχει ένα μαχαίρι δεμένο στο πόδι του για κάθε ενδεχόμενο.
«Δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα αν με φάει ένα μικρό ψάρι», δηλώνει ο Στρελ. Οι λευκοί καρχαρίες και τα δελφίνια είναι πολύ φιλικά αλλά ο 60χρονος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους καρχαρίες ταύρους, τα φίδια και τους κροκόδειλους. Περισσότερο όμως φοβάται τα σαλάχια. Ένα από αυτά δάγκωσε το γιο του όταν κολυμπούσαν κάποτε στον Αμαζόνιο.
«Δεν υπάρχει χρόνος να αντιδράσεις. Ένα λάθος να κάνεις και έχεις τελειώσει», σημειώνει ο Στρελ.
Ο Σλοβένος είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να τον ακολουθήσει σε ένα μέρος του κολυμβητικού του ταξιδιού και συχνά τον συντροφεύουν πολιτικοί ή θαυμαστές του που ανησυχούν για τη μόλυνση των υδάτων.
Ο 60χρονος δηλώνει πως βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και απλά θέλει να συμβάλει με το δικό του τρόπο στη μεταφορά του μηνύματος της ειρήνης, της φιλίας και του καθαρού πόσιμου νερού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ