Στο Λονδίνο κληρώνει για το Λονδίνο

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012



Στο Λονδίνο στρέφεται το ενδιαφέρον των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (2μμ, ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η κλήρωση των αντίστοιχων προολυμπιακών τουρνουά, αντίστοιχα. Το τουρνουά των ανδρών
θα γίνει στο Εντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου) και των γυναικών στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου) και στις δύο περιπτώσεις θα κριθούν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στο προολυμπιακό τουρνουά των ανδρών στο Εντμοντον θα πάρουν 12 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι.
Με βάση τα γκρουπ δυναμικότητας που έχει ανακοινώσει η παγκόσμιο Ομοσπονδία, η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο μαζί με την Αργεντινή, με την οποία δεν θα κληρωθεί.
Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων στον Καναδά, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης, οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν χιαστί αγώνες (1Α-4Β, 2Α-3Β, 3Α-2Β, Α4-1Β) που θα καθορίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα περάσουν στα ημιτελικά, αλλά το κυριότερο θα πάρουν τα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στους άνδρες, εκτός της διοργανώτριας Μεγάλης Βρετανίας, την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, η Σερβία από το World League του 2011 και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.
Με εννέα ομάδες και ίδιο σύστημα πρόκρισης οι γυναίκες
Το προολυμπιακό τουρνουά γυναικών θα γίνει με τη συμμετοχή εννέα ομάδων (ένας όμιλος των πέντε, ένας των τεσσάρων) και θα ισχύσει το ίδιο σύστημα πρόκρισης με αυτό των ανδρών.
Δηλαδή μετά τους αγώνες της πρώτης φάσης, όπου θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα μείνει εκτός διεκδίκησης πρόκρισης, σε αγώνες χιαστί (1Α-4Β, 2Α-3Β, 3Α-2Β, Α4-1Β) θα παιχθούν τα τέσσερα Ολυμπιακά εισιτήρια.
Στην κλήρωση του προολυμπιακού η εθνική ομάδα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, μαζί με τη Ρωσία έχουν τεθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.
Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη εξασφαλίσει η Μ. Βρετανία που φιλοξενεί τους Αγώνες και η Κίνα, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.
Τα γκρουπ των ανδρών
1ο
Ισπανία
Μαυροβούνιο
2ο
Γερμανία
Καναδάς
3ο
Βραζιλία
Ρουμανία
4ο
Ελλάδα
Αργεντινή
5ο
Βενεζουέλα
Ολλανδία
6ο
Σκόπια
Τουρκία
Τα γκρουπ των γυναικών
1ο
Ελλάδα
Ρωσία
2ο
Ιταλία
Ολλανδία
3ο
Καναδάς
Ουγγαρία
4ο
Καζακστάν
Ισπανία
5ο
Βραζιλία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ