ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ: Βοήθησε τον αθλητισμό της Εύβοιας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αθανάσιος Κωστής, διορίσθηκε ως καθηγητής της Σωματικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Καρύστου το 1934.Μετά απο ένα χρόνο μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Αλιβερίου (1935). Το 1936, με τη συνεργασία του αείμνηστου Γεωργίου Χαϊνά και τη βοήθεια του λάτρη του προσκοπισμού Βασίλειου Δούρου, ίδρυσε τον προσκοπισμό στο Αλιβέρι. Ο Αθανάσιος Κωστής εσημείωσε αξιόλογη δράση ως Γυμναστής και αρχηγός των προσκόπων και έφορος αυτών.
Πολέμησε στα Βορειοηπειρωτικά βουνά και παρασημοφορήθηκε με πολεμικό σταυρό και έλαβε τιμητική
προαγωγή για την πολεμική του δράση. Καλλιέργησε το φίλαθλο πνεύμα στην περιφέρεια του Αλιβερίου και ανέδειξε μια πλειάδα απο ικανούς αθλητές.
Η παρουσία του ικανού γυμναστού Αθανασίου Κωστή στο Γυμνάσιο Αλιβερίου, είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τον αθλητισμό της περιοχής. Ο μετέπειτα νομαρχιακός επιθεωρητής Σωματικής Αγωγής Α.Κωστής, ήταν απο τους ικανότερους γυμναστές που εργάστηκαν για την πρόοδο του αθλητισμού και την προαγωγή της Φυσικής Αγωγής των νέων, κατόρθωσε δέ να δημιουργήσει στο Αλιβέρι μια αθλητική δύναμη, η οποία μπορούσε και συναγωνιζόταν το αθλητικό δυναμικό της Χαλκίδας.
Ο Αθανάσιος Κωστής προήχθηκε στο βαθμό του Νομαρχιακού επιθεωρητού Σωματικής Αγωγής (Ν.Ε.Σ.Α.) και τοποθετήθηκε στο νομό Ζακύνθου. Το 1958 μετά το Θάνατο του αειμνήστου Γεωργίου Καρόκη, μετατέθηκε στο νομό Εύβοιας ως (Ν.Ε.Σ.Α.).
Μαρτυρίες αθλήτων της τότε εποχής, μιλούν για μια έντονη προσωπικότητα, άριστος γνώστης και χειριστής της Ελληνικής Γλώσσας!, την πίστη του στα αθλητικά ιδεώδη και την αγάπη του για τη ζωή και τη δράση.
Το 1960 συμμετείχε στην γενική συνέλευση της ίδρυσης του Ν.Ο.Αλιβερίου που ο ίδιος προκάλεσε για την ανάπτυξη του υγρού στίβου. Η βοήθεια του για την ανάπτυξη και εξέλιξη του Ν.Ο.Α., η αγωνία του και οι ενέργειες του για εξεύρεση χώρου κατάλληλου προς άθληση των κολυμβητών του Ομίλου, "ανάγκασαν" τα μέλη του να τον ανακηρύξουν Επίτιμο Πρόεδρο του Ν.Ο.Αλιβερίου με την αρ.3 της 25ης Φεβρουαρίου 1965 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του.
Τον Απρίλιο-(22-24) του 1966, πραγματοποιείται το Α' Συνέδριο Αθλητικών Παραγόντων Ν.Εύβοιας,την ευθύνη της διεξαγωγής είχε ο Ν.Ε.Σ.Α Αθανάσιος Κωστής, ο οποίος πραγματικά κατόρθωσε να διεκπεραιώσει με άψογο τρόπο τη διαδικασία.
Η δράση του ήταν ευδόκιμος κατά γενική εκτίμηση, γι' αυτό οι αθλητικοί παράγοντες, οι Γυμναστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό, αναγνώρισαν την προσφορά του.
Αθ. Κωστής-(δίπλα του ο Νομάρχης Θεόφραστος Μπιμπλής)

Α' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Σε απονομή επάθλου-(δίπλα του ο Κων/νος Μπούρικας)
ΑΘ.ΚΩΣΤΗΣ (ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 1964)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: noa61.blogspot.gr & Π.Σ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ