«Θα σταματήσω όταν γίνει… επάγγελμα»

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Ράιαν Λόχτι είναι ο έτερος των σούπερ σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης (μαζί με τον Φελπς). Εκτός από τα 11 Ολυμπιακά του μετάλλια, είναι γνωστός και για τη διάθεση για χαβαλέ που έχει πάντα, ιδίως στις προπονήσεις.
Για τους τελευταίους Ολυμπιακούς της καριέρας του, αποφάσισε να αλλάξει πολλά πράγματα, εκτός από το χαβαλέ.
Μία από τις μεγάλες αλλαγές, ήταν να γίνει περισσότερο χορτοφάγος, προσλαβάνοντας τον σεφ που ετοίμαζε τα γεύματα του Λεμπρόν Τζέιμς τα τελευταία πέντε χρόνια. «Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχα κάνει από τότε που ήμουν στο κολέγιο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως κέρδισα όλα αυτά τα Ολυμπιακά μετάλλια τρώγοντας… αηδίες». Την παράδοση όμως που τον θέλει κάθε Παρασκευή βράδυ να τρώει πίτσα και φτερούγες κοτόπουλου, δεν την αλλάζει.
Μετά από 11 χρόνια στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα, αποφάσισε το 2013 να μετακομίσει στο Σάρλοτ για να δουλέψει με έναν προπονητή (Ντέιβιντ Μαρς), το οποίο αποκαλεί «τρελό επιστήμονα» προκειμένου να τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στις μικρές αποστάσεις. «Ήθελα να ξεκινήσω νέα καριέρα στην κολύμβηση» δήλωσε ο ίδιος. Παρά το γεγονός ότι επικεντρώθηκε στις μικρές αποστάστεις στα 400μ. μεικτής παραμένει πολύ δυνατός και το σκέφτεται σοβαρά να αγωνιστεί στο Ρίο για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό του τίτλο στο αγώνισμα.
Ο Λόχτι αποκάλυψε πως μετά τους Αγώνες του 2012 ήθελε να εγκαταλείψει το κολύμπι και ο κύριος λόγος ήταν η αποχή από τις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού στο γόνατο που τον οδήγησε να γεμίσει το χρόνο κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας κάνοντας ριάλιτι για την τηλεόραση. «Είχα πολλές αμφιβολίες αν θα μπορούσα να ξαναγίνω ο κολυμβητής που ήμουν» δήλωσε ο Αμερικανός, αλλά ένα χρόνο αργότερα, κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στα 200μ. μεικτής. Ήταν ο μοναδικός κολυμβητής των ΗΠΑ που κέρδισε χρυσό μεταλλιο σε ατομικό αγώνισμα.
Σε ηλικία 31 ετών, οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα είναι οι τέταρτοι και τελευταίοι της καριέρας του και για το λόγο αυτό αποφάσισε να δοκιμάσει κάποια καινούργια πράγματα. Το μακρύ μαλλί και η κακή διατροφή αποτελούν παρελθόν για τον Λόχτι συγκριτικά με το 2004 και το 2008. Όχι όμως ο χαβαλές αλλά και η εντός πισίνας κόντρα του με τον Φελπς. Πέρσι ήταν οι μοναδικοί που κατάφεραν να κατέβουν το 1:56 στα 200μ. μεικτή. Φέτος εκτός από το μετάλλια διεκδικούν και το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία κολυμβητή που θα κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς σε ατομικό αγώνισμα. Ωστόσο, ο Λόχτι δεν αποκαλύπτει τα αγωνίσματα που θα συμμετάσχει στα τράιαλς για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Όπως επίσης δεν αποκαλύπτει τί θα κάνει μετά το Ρίο, αν θα συνεχίσει να κολυμπά και το 2017 (παγκόσμιο Βουδαπέστης), αν θα έχει τον ίδιο προπονητή και αν θα παραμείνει στο Σάρλοτ.
«Πότε θα σταματήσω το κολύμπι; ‘Οταν θα πηγαίνω στην πισίνα και θα το αισθάνομαι ότι πλέον είναι δουλεια…» δηλώνει ο ίδιος.

του Σούλη Μέζου
mezos@sportsfeed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ