Το κολύμπι μπαίνει στα σχολεία!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μία πολύ σημαντική αλλαγή θα έχει το εκπαιδευτικό σύστημα τη νέα σχολική χρονιά, με το κολύμπι να μπαίνει στην καθημερινότητα των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αρχίσει πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα
υλοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τους προπονητές Θωμά Νικοδέλη και Βασίλη Ταμπάκη σε σχολεία της Κατερίνης με πολύ μεγάλη επιτυχία. Με τη μεσολάβηση του προπονητή Μάρκου Μανταλούφα, το θέμα έφτασε στον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, ο οποίος ήταν πολύ θετικός και ανέλαβε να το προωθήσει στο υπουργείο παιδείας, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων και συγκεκριμένα στην Γ’ και Δ’ δημοτικού. «Για την επόμενη χρονιά οι διαδικασίες προχωρούν, όπως για παράδειγμα το εγχειρίδιο, η άδεια από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), οπότε το υπουργείο παιδείας προχωρά τις διαδικασίες», εξήγησε στο Aquaplanet ο έμπειρος προπονητής, τονίζοντας ότι ενδέχεται το πρόγραμμα να εφαρμοστεί άμεσα πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής: «Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου παιδείας, της ΓΓΑ και της ΚΟΕ, για να δούμε αν προλαβαίνουμε φέτος την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος, ώστε να δούμε θέματα που ενδέχεται να προκύψουν και να τα συζητήσουμε για την επόμενη χρονιά. Γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης σχολείων και δήμων της Αττικής, έχουν επιλεγεί 10-12 κολυμβητήρια που καλύπτουν όλες τις περιφέρειες στην Αττική και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των σχολείων».
Η συνεργασία του υπουργείου παιδείας, της ΓΓΑ και της ΚΟΕ σίγουρα μπορεί να έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα. Αναφερόμενος σε αυτήν, ο Μάρκος Μανταλούφας τόνισε: «Κινείται σε τριπλό άξονα το πρόγραμμα. Έγινε συζήτηση ώστε να συνδεθεί το πρόγραμμα ταλέντων της ΚΟΕ με το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας, το οποίο θα ενισχύσει οικονομικά η γενική γραμματεία αθλητισμού με την πρόσληψη πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κολύμβηση».
Όσο για τα οφέλη της υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος στα δημοτικά, φανταζόμαστε ότι είναι λίγο πολύ αυτονόητα. Και μόνο το γεγονός ότι μία χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα αλλά έχει υψηλά ποσοστά πνιγμών, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, μιας και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολύ απλά δεν ξέρει να κολυμπάει ή νομίζει ότι ξέρει κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. «Είναι μεγάλη υπόθεση για την κολύμβηση, γιατί ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα γνωρίσει το άθλημα, θα μάθει να κολυμπάει αλλά και να προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους από πνιγμό. Επιπλέον, τα σωματεία θα μπορούν να αντλήσουν παιδιά από αυτή τη μάζα και γενικά θα δώσει μεγάλη ώθηση στο άθλημα», κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

του Άκη Ιωακείμογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ