Preview 400μ. μεικτή: Ποια θα νικήσει τη Χόσου;

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η Κατίνκα Χόσου θα κλέψει την παράσταση στα 400μ. μεικτή ατομική και είναι η μόνη η οποία στο Ρίο μπορεί να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώθηκε στο Λονδίνο το 2012.Με πέντε νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα και δεκατρείς
σε ευρωπαϊκά ήρθε η ώρα η Κατίνκα Χόσου να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 27χρονη κατέχει τα δύο τρίτα των ρεκόρ Ουγγαρίας και έξι παγκόσμια ρεκόρ (τα πέντε σε 25άρας πισίνα). Το ρεκόρ 50άρας πισίνας είναι αυτό που σημείωσε πέρυσι στα 200μ. μεικτή. Με χρόνο 2:06.12 η Χόσου βελτίωσε τρία εκατοστά το ρεκόρ που είχε πετύχει η Αμερικανίδα Αρίανα Κούκορς. Στο Ρίο το ζήτημα δεν είναι αν θα καταφέρει να ανεβεί τελικά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου αλλά θα αν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι που κρατάει από το 2012 η Γιε Σίουεν.
Η Κινέζα κολυμβήτρια κολύμπησε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου σε 4:28.43. Το ατομικό ρεκόρ τη Χόσου είναι 4:29.89 που πέτυχε φέτος. Το 2012 η Ελίζαμπεθ Μπέιζελ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά στο Καζάν αγωνίστηκε τραυματίας με αποτέλεσμα να μείνει εκτός οκτάδας. Στα πρόσφατα αμερικανικά trials η Μπέιζελ κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Μάγια Ντιράντο. Εκεί πάλι δεν ήταν σε καλή κατάσταση λόγω ίωσης, ενώ τραυματίστηκε κατά την προπόνηση. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις αναποδιές και μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα υπόλοιπα δύο μετάλλια. Πάντως αν κάποια είναι πιο κοντά στο ασημένιο, αυτή είναι η συμπατριώτισσά της Ντιράντο που έχει ατομικό 4:31.71 και φετινό 4:33.73.
Λόγο στον τελικό θα έχει επίσης η Μιρέγια Μπελμόντε που σημείωσε φέτος 4:33.42, χρόνος παρόμοιος με εκείνον της Μπέιζελ και της Ντιράντο. Η Ισπανίδα έχει πληθώρα αγωνισμάτων στο Ρίο αλλά τα 400μ. μεικτή θα είναι η προτεραιότητα της. Το βρετανικό δίδυμο των Έιμι Γουίλμποτ και Χάνα Μίλεϊ έχει κολυμπήσει κάτω από 4:35 φέτος. Ελαφρύ προβάδισμα έχει η Μίλεϊ έναντι της Γουίλμοτ καθώς σημείωσε 4:33.40 στο εθνικό πρωτάθλημα. Και οι δύο αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό του Καζάν. Η Μπλερ Έβανς από την Αυστραλία έχει μια ιδιαίτερη ιστορία καθώς στα 11 της διαγνώσθηκε με οστεομυελίτιδα. Οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ίσως να μην κολυμπούσε ποτέ ξανά αλλά εκείνη το πάλεψε και αγωνίστηκε στο Πεκίνο το 2012. Στα φετινά trials νίκησε με 4:35.26 που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.
Η Έμιλι Όβερχολτ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν. Κολύμπησε τότε σε 4:32.52 σημειώνοντας ρεκόρ Καναδά. Στα trials τη χώρας της δεν ήταν σε καλή κατάσταση τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Σίντνεϊ Πίκρεμ. Στους αγώνισμα θα συμμετάσχει και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Η Γιε Σίουεν δεν κατάφερε να προκριθεί στα 400μ. μεικτή αλλά η Κίνα της έδωσε την ευκαιρία. Όμως θα είναι μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να μπει στον τελικό καθώς οι επιδόσεις της απέχουν πολύ από το ρεκόρ που σημείωσε στο Λονδίνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ