Με το ζόρι... πατατάκια

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012


Σοκολάτες, πατατάκια και ξηροί καρποί προστέθηκαν στη διατροφή του για τρεις εβδομάδες. Διάστημα στο οποίο βρέθηκε στην Πρετόρια προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κολύμπησε συνολικά 350 χιλιόμετρα.
Πώς να μη χάνει κιλά ο Σπύρος Γιαννιώτης καλύπτοντας τέτοιες αποστάσεις;
«Πέρα από την καλή και γερή διατροφή που έκανα στο κέντρο προετοιμασίας, είχα πάρει στο δωμάτιό μου ξηρούς καρπούς, σοκολάτες και τσιπς, τα οποία ποτέ δεν αγοράζω. Ποτέ δεν πάω στο σούπερ μάρκετ για να πάρω τσιπς, εκτός αν έχω καλεσμένους σπίτι ή πρόκειται να δούμε Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο για να μη χάνω κιλά!» τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χλμ. open water κολύμβησης, ο οποίος επέστρεψε την Τρίτη στην Αθήνα και θα μετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο αρχίζει αύριο στην Τρίπολη.
Στη Ν. Αφρική δεν έτρωγε μόνο... βλακείες», όπως χαρακτήρισε τα τσιπς: «Το κέντρο είχε πολύ καλά γεύματα. Το πρωινό μου περιελάμβανε μούσλι με ξηρούς καρπούς σε γάλα και ενίοτε ένα τοστ με μπέικον. Το χρειάζομαι το μπέικον λόγω του λίπους. Στην Πρετόρια κολυμπούσα αρκετά κι έχανα κιλά. Τώρα είμαι 73 κ. και θέλω να φτάσω τα 75. Το νερό στο Λονδίνο θα είναι κρύο, γι' αυτό και θέλω αυτά τα δύο κιλά να είναι λίπος, ώστε να με προστατεύουν από το κρύο. Συνολικά στο πρωινό μου έπαιρνα 1.000 θερμίδες κι άλλες 1.500 στην προπόνηση με τους ηλεκτρολύτες που κατανάλωνα».
Τα πιάτα του το μεσημέρι και το βράδυ περιελάμβαναν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες κι αντίστοιχη διατροφή ακολουθεί πάντα.
«Το μεσημέρι έτρωγα βραστές πατάτες ή ρύζι ή μακαρόνια και τα συνδύαζα με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μία φορά την εβδομάδα έτρωγα ψάρι. Σε κάθε γεύμα είχα σαλάτα. Μάλιστα, εκεί είχαν και φέτα κι έτρωγα 200 γρ. Εχει πολλά λιπαρά, αλλά τι να κάνω; Την τρώω γιατί μ' αρέσει. Κάθε μεσημέρι και βράδυ τρώγαμε και μια πλούσια φρουτοσαλάτα. Το βράδυ η διατροφή μου ήταν αντίστοιχη με αυτή του μεσημεριού, απλά στους υδατάνθρακες είχα και την επιλογή της βραστής κολοκύθας. Εν ολίγοις έπαιρνα περίπου 5.000 θερμίδες την ημέρα κι άλλες τόσες έκαιγα. Γι' αυτό έχασα κιλά».
Γιαννιώτης non stop
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ο Γιαννιώτης θα... πέσει στα 1.500 μ. ελεύθερο, 800 μ. ελεύθερο, 400 μ. ελεύθερο, 4Χ200 μ. ελεύθερο για να ενισχύσει το σύλλογό του, τον Ολυμπιακό.
Θα κολυμπήσει συνολικά 3.200 μ. σε τρεις ημέρες. «Το πρόγραμμά μας άλλαξε λόγω των εκλογών. Θα έκανα προετοιμασία στη Γαλλία σε υψόμετρο 1.850 μ. και τελικά πήγα στην Πρετόρια στα 1.600 μ. Είναι σημαντική η διαφορά των 200 μ., αλλά έβγαλα περισσότερα μέτρα στην προπόνηση. Θα πέσω στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό χωρίς ξεκούραση και χωρίς να έχω προλάβει να με ενισχύσω με δύναμη. Αυτό θα κάνω από τώρα έως και το Λονδίνο» τόνισε ο Γιαννιώτης.
Βαζαίος στο Λονδίνο
Η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης ενημέρωσε ότι ο Ανδρέας Βαζαίος (200 μ. μικτή ατομική) προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες βάσει ποσόστωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ