Dioni Nautical Academy: Ο αθλητισμός είναι στο DNA μας!

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Διώνη - αρχαίο ελληνικό γυναικείο όνομα. Στην ελληνική μυθολογία η Διώνη ήταν θεότητα που ανήκει στην πρώτη γενεά των θεών. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Διώνη ήταν μία από τις Ωκεανίδες, κόρες του Ωκεανού και της Τηθύος. Κάποιες φορές συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κόρες του Άτλαντα. 
Εν προκειμένω η Διώνη είναι μια νέα προσπάθεια στο χώρο του Υγρού Στίβου, που δημιουργήθηκε,
με σκοπό να γυμνάσει, να ψυχαγωγήσει και να μυήσει μικρούς και μεγάλους στις βασικές αρχές του αθλητισμού και του "Ευ αγωνίζεσθαι".
"Μπροστάρισα" σε αυτή την προσπάθεια είναι η πρώην διεθνής-τερματοφύλακας υδατοσφαίρισης-Κρίστι Καλαχάνη (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) και μέλος της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας το 2000 & 2004, με πολλές επίσης συμμετοχές στην Α' Εθνική του γυναικείου πόλο (Εθνικός Αθηνών, ΑΝΟ Γλυφάδας, Χίος, Νηρέας Χαλανδρίου) και νυν προπονήτρια, έχοντας θητεύσει σε Νηρέα Χαλανδρίου, Ν.Ο. & ΑΚΟ (Χαλκίδας).

Η Dioni Nautical Academy κάνει τα πρώτα της βήματα, έχοντας είδη παράξει αποτελέσματα το μικρό αυτό διάστημα που δραστηριοποιείται, με δράσεις σε Υδατοσφαίριση και κλασική κολύμβηση. Το βάρος έχει δοθεί στην σωστή εκμάθηση των δυο τμημάτων που καλλιεργεί το σωματείο, συνδυάζοντας σωστή άσκηση και διασκέδαση για τα μικρά "δελφίνια", έχοντας κατά νου ότι τα παιδιά θα πρέπει να χαίρονται και να νοιώθουν εμπιστοσύνη σε ότι επιχειρούν να κατακτήσουν!


Όπως είδη έχουμε αναφέρει, οι αθλητές της (DNA) έχουν αποκομίσει και τις πρώτες τους αγωνιστικές εμπειρίες, έχοντας συμμετοχή στο 8ο Splash water polo mini tournament 2019, με την πρώτη εμφάνιση της ομάδας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων, στο επίσημο αυτό αναπτυξιακό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι τον Μάρτιο του '19. 
Οι μικροί αθλητές της ακαδημίας μάλιστα, εξέπληξαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, σημειώνοντας τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, κατακτώντας την 5η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες με ιστορία στο άθλημα.
Εκτός όμως από την συμμετοχή σε τουρνουά, η (DNA) φιλοξένησαν προσφάτως στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας σε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα, την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου. Πολλαπλής σημασίας αυτή η αθλητική συνάντηση....για τις όμορφες εμπειρίες που αντάλλαξαν οι μικροί αθλητές του τμήματος μίνι παίδων, για τις αθλητικές τους επιδόσεις και το μοίρασμα των γνώσεων, τα ωραία συναισθήματα που τους «γέμισαν» και τέλος γιατί σε αυτό το αθλητικό σωματείο η προπονήτρια του τμήματος Κρυσταλλία Καλαχάνη, έκανε τα πρώτα αθλητικά της βήματα...!
Η προσπάθεια του αθλητικού σωματείου "Διώνη Ναυταθλητική Ακαδημία", μόλις έχει ξεκινήσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι αθλητές, γονείς & προπονητές, αναμένουν με ανυπομονησία την νέα σεζόν από Σεπτέμβρη, για να ριχτούν με όρεξη και πάλι στην πισίνα, αποκομίζοντας γνώση & εμπειρίες στα αγαπημένα τους αθλήματα και μέσα από αυτά και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό, ο στόχος είναι να καλλιεργήσουν υγιή σώματα και πνεύματα!
Έχοντας κατά νου, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η (D.N.Academy) μας προδιαθέτουν για την συνέχεια, δηλώνοντάς μας, πως ο αθλητισμός είναι στο DNA τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ