Αβέβαιο μέλλον ή καθόλου μέλλον;

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δυστυχώς τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο στον χώρο του υγρού στίβου. Το ένα μετά το άλλο πολλά κολυμβητήρια, κυρίως στην Δυτική Αττική και όχι μόνο παραμένουν κλειστά, αφού οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να τα συντηρήσουν. Έτσι εκατοντάδες κολυμβητές
και κολυμβήτριες παραμένουν χωρίς στέγη και δεν είναι σε θέση να προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Αυτή τη στιγμή τα κολυμβητήρια σε Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αιγάλεω παραμένουν κλειστά και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να συνωστίζονται στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και προπονούνται κάτω από δύσκολες και ακατάλληλες συνθήκες για σωστή προετοιμασία.
Μάλιστα σύλλογοι όπως η Α.Ε. Χαϊδαρίου σκέφτεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους για έναν χρόνο και να ενταχθούν οι αθλητές του σε συλλόγους της Νίκαιας.
Πόροι δεν υπάρχουν από πουθενά και γι’ αυτό και πολλοί προπονητές εργάζονται χωρίς να πληρώνονται μήνες τώρα και ούτε βέβαια γνωρίζουν αν και πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματάνε να κάνουν αυτό που αγαπάνε και συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου του μίλησε με επιστολή προς τους δημότες του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί Συμπολίτες. Η απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει επιπλέον τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30%, στους ήδη μειωμένους κατά 60% την τελευταία τριετία, επέφερε τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία κεντρικών λειτουργιών στους Δήμους. Οι νέες περικοπές καθιστούν αδύνατη την λειτουργία του Δημοτικού μας κολυμβητηρίου. Ενώ ο Δήμος μας είχε προϋπολογίσει την συνολική δαπάνη για την λειτουργία του κολυμβητηρίου ύψους περίπου 450.000 ευρώ σε ετήσια βάση, αναμένοντας τη θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Αιγάλεω με ίδια έσοδα δεν είναι σε θέση να καλύψει το παραπάνω λειτουργικό κόστος. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να κατορθωθεί η εξασφάλιση της αναγκαίας δαπάνης. Ήδη σχετικές παρεμβάσεις μας προς την κεντρική εξουσία έχουν γίνει και συνεχίζονται με ένταση και επιμονή. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε  αμαχητί την βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την συνέχιση της λειτουργίας υπηρεσιών πρώτης γραμμής, όπως είναι το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο. Είμαστε σε επαφή με τους κολυμβητικούς συλλόγους αναζητώντας από κοινού λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ζητάμε την κατανόησή σας στην δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι για την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση και η εφαρμοζόμενη πολιτική της. Σας καλώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να εξασφαλίσουμε την συνέχιση της λειτουργίας, τόσο του Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου, όσο και άλλων βασικών λειτουργιών που κινδυνεύουν με αφανισμό».
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και κολυμβητήρια εκτός Αττικής, όπως στη Χαλκίδα και στη Σητεία. Στην πρώτη περίπτωση οι σύλλογοι της περιοχής ΝΟΧ και ΑΚΟΧ παραμένουν «άστεγοι», αφού τους έχει ανακοινωθεί ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν είναι σε θέση να καλύψει το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Ο Δήμαρχος προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων του ΝΟΧ και του ΑΚΟΧ, λέγοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να «περάσει» το κολυμβητήριο στο Δήμο, μήπως και μπορέσουν να εξοικονομηθούν χρήματα από τον Δήμο και μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά αυτό είναι κάτι που περιμένουν από πέρσι να πραγματοποιηθεί, καθώς και όταν είχε προκύψει το πρόβλημα συντήρησης του κολυμβητηρίου είχε προταθεί αυτή η λύση από τους δύο συλλόγους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.
Κλειστό λόγω κρίσης θα παραμείνει και το μοναδικό κολυμβητήριο της Σητείας από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, αφού κονδύλια για αγορά καυσίμων δεν υπάρχουν.
Όλοι όσοι ασχολούνται με τον υγρό στίβο πορεύονται μόνοι τους. Δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν χορηγίες, δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Από παντού ακούνε μόνο λόγια και υποσχέσεις, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα τα λόγια δεν γίνονται πράξεις.  Όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν με τις δικές τους δυνάμεις, με τη στήριξη, ηθική και οικονομική, των οικογενειών τους και μόνο και σε πολλές περιπτώσεις και εκεί δυσκολεύονται αρκετοί.
Αλλά επειδή αυτά τα παιδιά που κολυμπάνε από τα γεννοφάσκια τους και με όλες τις αντιξοότητες πάντα αγωνίζονται για να βρίσκεται η Ελλάδα ψηλά, θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους και να φωνάξουν παρών. Να καταλάβουν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, ότι δεν φταίνε σε τίποτα εκατοντάδες κολυμβητών και κολυμβητριών να μην έχουν τα αυτονόητα. Μία πισίνα για να προπονηθούν. Όλα αυτά τα παιδιά δεν ζητάνε χρήματα, δεν ζητάνε προνόμια, δεν ζητάνε τίποτα. Μόνο μία πισίνα.
Γι’ αυτό και πρέπει ΟΛΟΙ όσοι αγαπάνε την κολύμβηση και ζουν για αυτή, το Σάββατο 29/9 να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Περιστερίου στις 10 το πρωί, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κατάφωρη αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με το κλείσιμο των κολυμβητηρίων. Σήμερα είναι το Περιστέρι, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, πριν λίγο καιρό ο Άγιος Κοσμάς. Αύριο τι; Θα κλείσει και το ΟΑΚΑ λόγω έλλειψης χρημάτων; Ήδη νιώσαμε το καλοκαίρι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τη δύσκολη κατάσταση και εκεί, αφού οι απαιτήσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ ήταν υπερβολικές και χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες με πολύ ζέστη και υγρασία, αφού ο κλιματισμός δεν τέθηκε σε λειτουργία.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και κάποιοι πρέπει να δουν το πρόβλημα και να βρουν λύση εδώ και τώρα. Χωρίς μεγάλα λόγια και φανφάρες. Πρέπει να κάτσουν και να ακούσουν τι έχουν να προτείνουν οι διοικήσεις των συλλόγων και να βρεθεί άμεσα λύση. Πρέπει τα παιδιά να αρχίσουν τις προπονήσεις τους σε κανονικές και φυσιολογικές συνθήκες. Όχι μία διαδρομή για έναν σύλλογο στο κολυμβητήριο της Νίκαιας. Πρέπει να μπει ένα τέλος όχι σήμερα, αλλά χθες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ