ΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Eνημερωτική εκδήλωση για πρώτες βοήθειες, προστασία στο νερό και ασφαλής κολύμβηση

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7/22 η ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή κολύμβηση, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικου Ομίλου Αλιβερίου, στην παραλία Ανθούπολης, με επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτή-ναυαγοσώστη. 


Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου κ. Αλέξης Πρ. αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτής της εκδήλωσης και για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε βασικές αρχές για ασφαλή κολύμβηση και ενημέρωση για βασικά βήματα διάσωσης από πνιγμό, ώστε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί. 


Ευχαρίστησε εκ μέρους του ΝΟ Αλιβερίου για την πρωτοβουλία αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης τον κ. Πνευματικό Σπύρο, καθηγητή Ορθοπεδικής και βουλευτή Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας την ως «δώρο» για τους αθλητές και τους γονείς τους η ενημέρωση αυτή για ασφαλή κολύμβηση με επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτή-ναυαγοσώστη του Thalassa Diving Academy.


Επ' ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΝΟΑ ευχαρίστησε τον κ. Πνευματικό και για την συμβολή του στο να γίνει πραγματικότητα ένας αγώνας και ένα όραμα δεκαετιών για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου μετά και την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Ο κ. Πνευματικός συνεχάρη με τη σειρά του τα στελέχη του Ομίλου για τη συνεχή προσπάθειά τους να διατηρήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αθλήματα του υγρού στίβου σε ένα υψηλό επίπεδο στην περιοχή, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση, ότι στο μέλλον το έργο τους θα διευκολυνθεί με τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου.


Όπως τόνισε: «είναι σημαντικό να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με το νερό περισσότερο δε αφού ζούμε σε μία χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα και η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά και κυρίως γονείς με μερικές βασικές αρχές για να μπορούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να αποτρέψουν ένα μοιραίο γεγονός.


Θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι μόνο στην πρώτη φάση μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια και είναι χρήσιμο να έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση για τους κινδύνους και τα βασικά βήματα διάσωσης από πνιγμό, όπως και τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα παιδιά ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης ενός ατυχήματος. 


Θέλω ξανά να σάς συγχαρώ όλους και τον Ναυτικό Όμιλο, τα παιδιά και τους γονείς που έχουν το σθένος και το κουράγιο να έρχονται κάθε μέρα και να κάνουν αυτή τη διαδικασία, γιατί ο αθλητισμός και ειδικά ο αθλητισμός του υγρού στίβου είναι εξαιρετικός και κρατά μία υγιή ζωή σε βάθος χρόνου». 


Στη συνέχεια, μετά την παρουσίαση που έγινε από τον εκπαιδευτή-ναυαγοσώστη κ. Δούκα Βασίλειο στα παιδιά και τους γονείς που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, ο βουλευτής επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λειτουργικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν για την καλύτερη λειτουργία του Ομίλου και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ