Νιάτα από χρυσάφι...η επιστροφή από το Δουβλίνο

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Ανήμερα της Παναγίας (15/8), αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πρωί. Ο κόσμος λίγος, ένεκα της ημέρας. Όσοι βγαίνουν από την πύλη Α, κοντοστέκονται, βλέποντας τηλεοπτική κάμερα, φωτογράφο, λουλούδια: «Περιμένουμε την ομάδα κολύμβησης των νέων που έρχεται από Δουβλίνο με έξι μετάλλια και αμέτρητες ελπίδες…», είναι η απάντηση στην αυτονόητη ερώτηση. Χαμογελάνε: «Να τους μεταφέρετε τα συγχαρητήρια μας, μπράβο τους, μπράβο και σε εσάς τους γονείς…».


Η οικογένεια του Στέργιου Μάριου Μπίλα έχει έρθει από την Εύβοια να του κάνουν έκπληξη. Τρία τα παιδιά του Γιάννη και της Αγγελικής, και τα τρία στη κολύμβηση: ο Σταύρος, ο Στέργιος Μάριος και η Κωνσταντίνα. Από την Εύβοια έχει έρθει και η μητέρα του Δημήτρη Μάρκου η Έφη με τον αδελφό του. 


Ο Απόστολος Παπαστάμος είναι αυτός που εμφανίζεται πρώτος όχι…κολυμπώντας αλλά τρέχοντας: «Σε 20’ φεύγει η πτήση για τα Χανιά», εξηγεί χαμογελώντας. Παίρνει την ανθοδέσμη και τη ζεστή αγκαλιά από την Β’ Αντιπρόεδρο Ελευθερία Σαραντίδου που εκπροσωπεί την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και φεύγει να προλάβει: «Είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση από το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. 


Οι εθνικές ομάδες στηρίζονται απόλυτα από την ΚΟΕ, γίνονται όλες οι προσπάθειες να φτάσουν οι ομάδες μας της κολύμβησης στο καλύτερο επίπεδο. Ευελπιστούμε του χρόνου στο Παρίσι να έχουμε ως ομοσπονδία τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες», σχολιάζει η κ.Σαραντίδου. 


Να τοι και οι υπόλοιποι: οι τρεις μεταλλιούχοι Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Δημήτρης Μάρκος, Βαγγέλης Μακρυγιάννης και οι Χαρά Αγγελάκη, Γεωργία Δαμασιώτη, Ζαχαρούλα Καλογερή, Θόδωρος Ανδρεόπουλος, Σάββας Θώμογλου, Στράτος Βολτέζος, Δανιήλ Γιουρτζίδης, Τάσος Κούγκουλος, Γιώργος-Αρκάδιος Ασπουγαλής, Γεωργία Παυλοπούλου, Βασίλης Σοφικίτης, Σπύρος Γκικόπουλος. Οι προπονητές Άκης Οκονόμου, Κώστας Χατζηπέτρου, η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και ο αρχηγός αποστολής, Παντελής Παντής. Ο τελευταίος τους μαζεύει σε μια γωνία, τους λέει τα λόγια-επίλογος της αποστολής. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η ιαχή «Ελλάς», δονεί την ατμόσφαιρα. Όσοι είναι κοντά, χειροκροτούν…


«Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, θα δώσουν κίνητρο και στα μικρότερα σε ηλικία να τους μοιάσουν», λέει ο Δημήτρης Μάρκος και συνεχίζει: «Δείξαμε τη ψυχή και τη θέληση που έχουμε και θεωρώ πως πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Στο μέλλον βλέπω μόνο εξέλιξη, είναι ολυμπιακή χρονιά η επόμενη, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».


Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης…παίρνει τη σκυτάλη: «Η Εθνική ομάδα τα πήγε περίφημα σε αυτή τη νέα διοργάνωση. Προσωπικά τα δυο μετάλλια που κατέκτησα μου έδωσαν ώθηση για τη προετοιμασία εν όψει της νέας απαιτητικής χρονιάς. Έχουμε παιδιά που είναι ανταγωνιστικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι κίνητρο και για τη γενιά που ακολουθεί να προσπαθήσει και να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση».


Με δυο χρυσά μετάλλια επέστρεψε ο Στέργιος Μάριος Μπίλας: «Ήταν όνειρό μου και στόχος μου να κερδίσω χρυσό μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Παράλληλα προκρίθηκα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το παιδικό μου όνειρο και κατέρριψα το πανελλήνιο ρεκόρ του Κριστιάν Γκολομέεβ που αποτελεί τον αθλητή που κοίταζα όταν ήμουν μικρός. Τώρα προπονούμαστε μαζί με τον ίδιο προπονητή (Άκη Οικονόμου) στο κλιμάκιο της Εθνικής στο ΟΑΚΑ, θα είμαστε και οι δύο στο ίδιο αγώνισμα (50μ ελεύθερο) στο Παρίσι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από αυτή τη διοργάνωση. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ηρεμία, πρέπει να είσαι ψυχολογικά ήρεμος και να είσαι μεγάλος μέσα στο νερό».


Και εν κατακλείδι: «Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε πολλά ταλέντα στη χώρα μας. Με την εμφάνισή μας δείξαμε ότι αυτά τα ταλέντα είναι ψηλά στην Ευρώπη. Και ο κάθε αθλητής αν προσπαθήσει και πιστέψει στον εαυτό του, μπορεί να φτάσει εξ ίσου ψηλά».


Πάντα τέτοια να έχουμε…





Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ