Ορθό το μέτρο, λάθος το 20ευρο

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πολύς λόγος γίνεται από χθες μετά το δημοσίευμα του Sportsdeed για την κάρτα του προπονητή που καθιέρωσε η ΚΟΕ από την πρώτη του Ιανουαρίου και από ότι φαίνεται κάποιες διευκρινίσεις είναι απαραίτητες.
Κατ' αρχήν το μέτρο είναι
σωστό. Θα πρέπει να μπει μια τάξη καθώς κατά τη διάρκεια των αγώνων, πολύ άσχετος κόσμος κυκλοφορεί στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης εφαρμόζεται ορθά το μέτρο για να μπορούν να εργάζονται μόνο οι πιστοποιημένοι προπονητές όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια ανάλογη ομοσπονδία τέτοιου μεγέθους, τον ΣΕΓΑΣ.
Το λάθος της ΚΟΕ είναι η επιβολή του 20ευρου για την απόκτηση αυτής της κάρτας. Θυμίζουμε ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι για να πληρώνουν τους αθλητές και τους προπονητές και όχι να πληρώνεται από αυτούς. Οι ομοσπονδίες είναι υπάλληλοι των αθλητών και των προπονητών τους.
Επειδή υπάρχουν διάφορες απόψεις επί του θέματος, παραθέτουμε αυτολεξεί την ανακοίνωση της ΚΟΕ για την κάρτα του προπονητή όπως τη χαρακτηρίζει ξεκάθαρα, την οποία μόνο η ομοσπονδία μπορεί να εκδόσει όπως αναφέρει ρητά. Για ποιο λόγο είναι αναγκαία η καταβολή των 20 ευρώ, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά.

Η ανακοίνωση τη ΚΟΕ
Με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 4287 από 22/7/2015 εγγράφου μας, σας είχαμε κοινοποιήσει τις προυποθέσεις που πρέπει να εκπληρούν τα σωματεία, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες (υποβολή Ειδικής Αθλητικής, κατά άθλημα, Αναγνώρισης και αντίγραφο Άδειας Εξασκήσεως Επαγγέλματος Προπονητή).
Δικαίωμα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά την προθέρμανση, θα έχουν οι προπονητές που κατέχουν την πιο πάνω Άδεια.
Προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος αυτών, αποφασίσθηκε η καθιέρωση Κάρτας Προπονητή, η οποία θα έχει την δυνατότητα ανάρτησης, με κορδέλα από τον λαιμό και θα είναι υποχρεωτική για όλους τους προπονητές για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Η κάρτα θα εκδίδεται από την ΚΟΕ, μετά από αίτηση (ως συνημμένο έντυπο) των ενδιαφερόμενων, συνυποβάλλοντας, μόνο την πρώτη φορά, αντίγραφο της άδειας και μία ψηφιακή φωτογραφία, καθώς και παράβολο 20 € και θα έχει ισχύ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής της, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Η κάρτα αυτή θα ανανεώνεται κάθε χρόνο, πριν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος και θα λήγει με το τέλος αυτής. Για κάθε ανανέωση θα υποβάλλεται αίτηση, αναγράφοντας τα νέα δεδομένα, εφόσον υπάρχει κάποια αλλαγή (π.χ. σωματείο) και θα καταβάλλεται παράβολο 20 €.
Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα αρχίσει από την 1/1/2016 και θα είναι υποχρεωτική για όλους τους προπονητές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και για όλα τα αθλήματα.
Οι κατά τόπους Περιφερειακές Επιτροπές θα είναι υπεύθυνες για την τήρησή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ