Στην 4η θέση της γενικής βαθμολογίας η Ελλάδα

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο περιελάμβανε το απόγευμα της δεύτερης ημέρας της πολυεθνούς διοργάνωσης εφήβων – νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια. Στη γενική βαθμολογία η Ελλάδα κατέλαβε
την τέταρτη θέση με 377 βαθμούς και μόλις έναν πίσω από την τρίτη Ουκρανία. Πρώτη ήταν η Βραζιλία με  425, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Πολωνία με 402. Στους εφήβους ήταν επίσης τέταρτη με 180 βαθμούς πίσω από Ουκρανία (224),, Πολωνία (209), Βραζιλία (202) , ενώ στις νεάνιδες κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 197 βαθμούς πίσω μόνο από τη Βραζιλία που συγκέντρωσε 223.

Ο Δημήτρης Νέγρης και η Ηλέκτρα-Βαρβάρα Λεμπλ κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο και στα 200μ. μικτής ατομικής αντίστοιχα. Ο Νέγρης κολύμπησε σε χρόνο 4:00.11, ενώ η Λεμπλ πέτυχε επίδοση 2:19.84.

Το ασημένιο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε η σκυτολοδρομία 4χ100 ελεύθερο των νεανίδων αποτελούμενη από τις Ραυτοπούλου, Μαρκαντέ, Κρητικού και Λεμπλ. Η επίδοση που πέτυχαν ήταν 3:53.20

Το τέταρτο μετάλλιο του απογευματινού προγράμματος ήρθε και πάλι από τη Λεμπλ. Η αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων τερμάτισε 3η στα 100μ. Πεταλούδα με 1:02.00.

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές που έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα τους. Η Φιλιώ Ραυτοπούλου πήρε την τέταρτη θέση στα 400μ. ελεύθερο σημειώνοντας χρόνο 4:23.85. Ο Κωνσταντίνος Μερετσόλιας βρέθηκε στην 5η θέση των 50μ. Πρόσθιο με 29.55.

Δύο τερματισμοί στην 6η θέση για τον Θανάση Κυνηγάκη τόσο στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 56.54, όσο και στα 200μ. Μικτή ατομική με επίδοση 2:10.70.

Τέλος, στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο των εφήβων, οι αθλητές Μάλαμας, Σοφιανίδης, Ανδρουλιδάκης και Γεωργαράκης κατέλαβαν την 7η θέση με χρόνο 3:30.13, ενώ η Άννα – Μαρία Ντάσιου ήταν 9η στο πρόσθιο με 34.42.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίλτος Χαλκιάς έμεινε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των αθλητών, θέτοντας παράλληλα ψηλά τον πήχη στους επόμενους αγώνες.

«Οι επιδόσεις ήταν αρκετά καλές αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που έγιναν. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και από την προσπάθεια που κατέβαλαν. Επόμενος στόχος είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο σε 3 εβδομάδες, καθώς και το “Ακρόπολις” που συμπίπτει και με τις ημερομηνίες που αποτελούν deadline για το πιάσιμο των ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, από τους αθλητές μας. Σκοπός σε αυτούς του αγώνες είναι να έρθουν κι άλλα όρια, ώστε να μετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές».

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μίλησε και η πρωταγωνίστρια της ημέρας με 3 μετάλλια Ηλέκτρα–Βαρβάρα Λεμπλ.

«Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Θεωρώ όμως πως το κολυμβητήριο μπορούσε να είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, πράγμα που θα μας βοηθούσε να έχουμε καλύτερες επιδόσεις. Γενικά είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και οι επιδόσεις που πέτυχα κρίνονται φυσιολογικές. Θα μπορούσα βέβαια να έχω πάει καλύτερα αν είχα κάνει καλύτερη διαχείριση σε κάποιες κούρσες. Επόμενος στόχος  για μένα όπως και για όλα τα παιδιά αποτελεί το Βαλκανικό πρωτάθλημα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ