5 λόγοι για να κολυμπώ μέχρι τα γεράματα

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η Γεωργία Χατζηγεωργίου επέστρεψε από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μάστερς του Λονδίνου με τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο χάλκινα. Για τη συνέχιση της ενασχόλησής της με το κολύμπι έχει σημαντικότερα κίνητρα. Τα μετάλλια είναι
απλά η επιβράβευση.

Η Χατζηγεωργίου είναι από τις αθλήτριες μάστερς που ξοδεύει αρκετές ώρες στην πισίνα και καταφέρνει να είναι τα τελευταία χρόνια ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μετάλλια βέβαια δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τους οποίους αξίζει κάποιος να κολυμπάει. Υπάρχουν ίσως και πιο σημαντικοί, που σου προσφέρουν πολλά περισσότερα, έστω και αν τα μετάλλια δεν έρθουν ποτέ. Η πολύπειρη κολυμβήτρια μοιράζεται με τους αναγνώστες του Aquaplanet τους λόγους για τους οποίους θα συνεχίσει να κολυμπάει για πολλά χρόνια ακόμα.

1. Στην πισίνα ξεχνάς τα προβλήματα
Το κολύμπι είναι η μεγάλη μας αγάπη και η πισίνα το δεύτερό μας σπίτι. Είναι το μέρος που ξεχνάς τα προβλήματά σου και μερικές φορές βρίσκεις τις λύσεις… μετρώντας τα πλακάκια.

2. Άθλημα για κάθε ηλικία
Είναι το άθλημα που μπορείς να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία και να συνεχίσεις ως τα βαθιά γεράματα. Σου προσφέρει υγεία, ευεξία, αισθάνεσαι ‘ζωντανός’ και ενεργητικός μετά από κάθε προπόνηση, χωρίς να έχει καταπονηθεί το σώμα σου.

3. Γίνεσαι ανταγωνιστικός
Οι κολυμβητές προπονούνται όπως σε κανένα άλλο σπορ. Σε όποια ηλικία και αν είναι, τους αρέσει να προπονούνται σκληρά, την ώρα που οι υπόλοιποι ή τρώνε ή κοιμούνται ή πίνουν. Πιέζουν τον εαυτό τους να φτάσει στα όριά του και να τα ξεπερνά και ξανά από την αρχή. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα.

4. Προσέχεις την υγεία σου
Η υγεία είναι φυσικά ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να κολυμπάει κάποιος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που όλες οι θεραπείες και αποθεραπείες γίνονται στο νερό.

5. Οι κολυμβητικές φιλίες
Οι κολυμβητικές φιλίες κρατούν για πάντα. Το αγώνισμα είναι ατομικό αλλά το ομαδικό πνεύμα κυριαρχεί. Οι συναθλητές σου σε σπρώχνουν εκεί που εσύ νιώθεις ότι έχεις σταματήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ