Η ΔΕΗ απειλεί με διώξεις τον Ν.Ο.Αλιβερίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Είναι γεγονός ότι με ευχάριστη έκπληξη διαβάζουμε τις δηλώσεις διοικητικών στελεχών της ΔΕΗ για το κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης. Χαρήκαμε κυρίως γιατί σε περιόδους οικονομικής κρίσης που όλες οι αξίες ελλείπουν ήταν μια ελπίδα ότι η ΔΕΗ έκανε την μεγάλη υπέρβαση. Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα διέψευσαν τις ελπίδες που είχαμε. Σε αυτό το δυσάρεστο συμπέρασμα οδηγηθήκαμε μετά την εξώδικη διαμαρτυρία του διευθυντού του ΑΗΣ Αλιβερίου όπου  απειλείται με διώξεις ο ΝΟΑ εάν δεν αποσύρει τις εγκαταστάσεις άθλησης των παιδιών που δραστηριοποιούνται με το σπορ της
κολύμβησης.
Στην εξώδικη δήλωση ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αλιβερίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του, λειτουργεί « ως νόμιμος εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης» σε αυτήν του την απόφαση. Δεν γνωρίζω αν η κεντρική Διοίκηση της ΔΕΗ γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, ελπίζω βέβαια πως δεν είναι έτσι τα γεγονότα και ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση που πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις.
Θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας   να ενθαρρύνουμε την νέα γενιά σε τέτοιες δραστηριότητες και όχι να τους απομακρύνουμε από αυτές. Στην επιστολή του διοικητή επισημαίνονται μια σωρεία παραβάσεων που δεν είναι αρμοδιότητας ή τουλάχιστον δεν βρίσκονται εντός των καθηκόντων που προκύπτουν από την θέση την οποίαν κατέχει.
Σύμφωνα άλλωστε με τον νόμο 2971/2001 και στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 ορίζεται σαφώς ότι ο κύριος προορισμός των ζωνών του αιγιαλού και της παραλίας είναι η ελευθέρα και απόλυτη πρόσβαση στον κάθε ένα πολίτη και συνεπώς οφείλει η ΔΕΗ να επιτρέπει την διέλευση των πολιτών. Σύμφωνα, επίσης, με τον νόμο κατ  εξαίρεση η παραλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς, πολιτιστικούς και οικολογικούς σκοπούς.
Θα πρέπει επίσης να αποκλείονται χρήσεις που εμποδίζουν την πρόσβαση και την χρήση των χώρων αυτών δηλ. της ελευθέρας και ανεμπόδιστης επίσκεψης και παραμονής, διελεύσεως και κολυμβήσεως (ΣτΕ 336/99).
Η συγκεκριμένη αναφορά/εξώδικο αναφέρεται αορίστως σε παραβάσεις. Γνωρίζουμε τέλος  ότι σε περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος η ΔΕΗ Αλιβερίου προσφέρθηκε να ενισχύσει Αθλητικό Σύλλογο της περιοχής με το ποσόν των 300.000 ευρώ προσπαθώντας να δείξει κατά κάποιο τρόπο το κοινωνικό της πρόσωπο. Εάν λοιπόν πίστευε σε εκείνο που τότε επιχείρησε θα μπορούσε να ενισχύσει με ένα ελάχιστο σε σχέση με εκείνο το ποσό για να δημιουργήσει καλές εγκαταστάσεις και όχι να τις καταγγέλλει με αυτόν τον τρόπο ως παράνομες και κακής ποιότητας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία της δεδομένου ότι και παιδιά των ίδιων των εργαζομένων της ΔΕΗ θα εκπαιδεύονταν σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Αντί αυτού προτίμησε να έλθει σε ρήξη με τους πολίτες της περιοχής.
Η Δ.Ε.Η. οφείλει και  μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με τις τοπικές κοινωνίες.
Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, ως περιφερειακοί σύμβουλοι και θα προβούμε από τον θεσμική μας θέση σε κάθε ενέργεια ώστε να διασφαλιστεί  το δικαίωμα των παιδιών της περιοχής στον αθλητισμό.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ