Έφυγε ο "Στρατηγός" Κυρ Γιάννης

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της κολύμβησης της χώρας μας και εν γένει του υγρού στίβου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου κριτών κολύμβησης, Γιάννης Σελετόπουλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1933, και συνέδεσε τη ζωή του με το ποδόσφαιρο, αφού
αποτέλεσε βασικό τερματοφύλακα του Απόλλωνα Αθηνών, ενώ είχε και σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, αφού συμμετείχε στη μικτή Αθηνών, η οποία για την εποχή ήταν κάτι σαν την Εθνική ομάδα των νέων.

Η ενασχόλησή του με την κολύμβηση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν ο ιστορικός Σπόρτιγκ ίδρυσε τμήμα κολύμβησης. Ο κυρ – Γιάννης είχε το γιο του Δημήτρη – το μετέπειτα Ολυμπιονίκη της ομάδας πόλο – στο άθλημα και ασχολήθηκε με πάθος με το χώρο αυτό. Υπηρέτησε την κολύμβηση ως κριτής-χρονομέτρης μέχρι και σήμερα.
Ξεχώρισε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του για τον τρόπο συμπεριφοράς του, το χαμόγελό του και το ήθος του. Αν στη ζωή κερδίζουμε τα γαλόνια με όλα τα παραπάνω, ο Κυρ-Γιάννης φεύγει ως «στρατηγός» από αυτόν τον κόσμο.
Ο ίδιος αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη στο χώρο, με το γιο του Δημήτρη να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του υγρού στίβου, ενώ και τα εγγόνια του ακολουθούν την πορεία που χάραξαν ο παππούς και ο πατέρας τους.
Ο κυρ-Γιάννης ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του Μαρία και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, το Δημήτρη και τη Σοφία. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:30 στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.
Ο «στρατηγός» κυρ Γιάννης έφυγε σχετικά αιφνίδια από την ζωή σε ηλικία 84 ετών. Λίγες ημέρες πριν ήταν όρθιος και πιστός στην καθημερινότητά του που τον ήθελε να είναι μέρα νύκτα στο «χόμπι» του, την δουλειά του. Σε ένα υπέροχο εργαστήρι χρυσοχοΐας στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κυρ Γιάννης έκανε θαύματα. Τις τελευταίες ημέρες ένιωσε πόνους, εισήχθη στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε η επάρατος νόσος και μέσα σε λίγες ημέρες έφυγε για την… επάνω γειτονιά. Είναι βέβαιο ότι από εκεί θα βλέπει τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τους αμέτρητους φίλους του με το χαμόγελο. Αυτό που τον διέκρινε μια ολόκληρη ζωή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ