Ο Θρύλος στην κορυφή του Ευρωπαϊκού πόλο

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η κορυφή της Ευρώπης είναι ελληνική! Ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά στην ιστορία του ανεβαίνει στο Έβερεστ της ευρωπαϊκής ανδρικής υδατοσφαίρισης, αφού στον τελικό του Final-8 της Γένοβα επικράτησε με 9-7 της διοργανώτριας Προ Ρέκο
στέλνοντας την στο καναβάτσο! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν ακριβώς με το ίδιο σκορ που το είχαν κάνει και το 2002, απέναντι στην τότε διοργανώτρια του Final-4 Χόνβεντ! Κορυφαίος του αγώνα ο τεράστιος Γιάννης Φουντούλης που με τέσσερα τέρματα και μυθική εμφάνιση οδήγησε το θρύλο εκ του ασφαλούς. Από κοντά και ο συγκλονιστικός τερματοφύλακας Γιόζιπ Πάβιτς, ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν οι Αλέξανδρος Γούνας, Γιώργος Δερβίσης, Πάολο Ομπράντοβιτς, Κώστας Μουρικης χωρίς κανέναν «ερυθρόλευκο» να υστερήσει. Η Ευρώπη λοιπόν παραμιλάει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν όλη τη χρονιά η καλύτερη ομάδα και το απέδειξε και στη Γένοβα. Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν ο παραπάνω, με τον Ολυμπιακό να έχει 5/9 και τους Ιταλούς 2/8 και 0/1 πέναλτι. Ο Ολυμπιακός σε όλη τη διοργάνωση δε βρέθηκε πίσω στο σκορ, πράγμα που αποδείχθηκε καθοριστικό.

Η Εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο μισό του αγώνα με την Ρέκο να καταφέρνει να φτάσει κάθε φορά στην ισοφάριση σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμή του και τις σκληρές άμυνες. Οι άμυνες των δύο ομάδων αποδείχθηκαν απροσπέλαστες για τα πρώτα πέντε λεπτά με τον Ομπράντοβιτς να σκοράρει στον παραπάνω για το 1-0. Ο Μάντιτς ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1 με τον Μπούσλιε να πετυχαίνει γκολ στον παραπάνω από το δεύτερο δοκάρι, σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού για το 2-1.

Ο Μολίνα Ρίος ήταν εκείνος που ισοφάρισε σε 2-2 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Αλέξανδρο Γούνα να σηκώνεται στο θεό και να κάνει το 3-2 σε παίκτη παραπάνω. Οι Ιταλοί είχαν άμεση απάντηση με τον Ίβοβιτς να σκοράρει από το 4, όμως ο Γιάννης Φουντούλης με νέο γκολ στον παραπάνω έκανε το 4-3. Με 1:29 να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντι Φούλβιο κατάφερε να ισοφαρίσει σε μια φάση όπου τραυματίστηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης που δεν μπόρεσε να κάνει μπλοκ. Οι Ιταλοί είχαν δύο καταπληκτικές ευκαιρίες να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση, όμως ο Πάβιτς είπε όχι σε πέναλτι του Φιλίποβιτς και σε σουτ του ίδιου στην κόντρα ύστερα από χαμένη επίθεση του Ομπράντοβιτς σε παραπάνω.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε με δύο πανομοιότυπα τρομερά γκολ των Φουντούλη και Δερβίση πήρε το προβάδισμα με 6-4 και έβαλε τις βάσεις για μια τεράστια νίκη. Οι Ιταλοί απάντησαν γρήγορα με γκολ του Μποντέγκας και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ετσενίκε στην κόντρα με τον Πάβιτς να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση. Στην επόμενη όμως φορά που βρέθηκαν σε κόντρα ο Αλεσιάνι νίκησε τον Κροάτη τερματοφύλακα για το 6-6. Αυτό δεν πτόησε τους Πειραιώτες που με γκολ του Γενηδουνιά στον παραπάνω έκανε το 7-6 και πήγε προηγούμενος στην τελευταία περίοδο.

Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με καρδιά χιλίων λεόντων και με δύο τεράστια γκολ του μεγάλου Γιάννη Φουντούλη έφτασαν τη διαφορά στα τρία γκολ (9-6). Οι Ιταλοί έχασαν την ευκαιρία σε παραπάνω για να μειώσουν άμεσα. Όταν το κατάφεραν, 2:39 πριν τη λήξη είχαν χρόνο για την ανατροπή, όμως οι Πειραιώτες δεν είχαν σκοπό να αφήσουν την κούπα να φύγει από τα χέρια τους και με σπουδαίες άμυνες κράτησαν το υπέρ του 9-7. Η κόρνα της γραμματείας βρήκε του παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να πανηγυρίζουν με τους φίλους της ομάδας που την ακολούθησαν μέχρι τη Γένοβα!

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7 (2-1, 2-3, 3-2, 2-1)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Προ Ρέκο (Βλάντο Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα Ρίος 1,  Μποντέγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς

ΠΗΓΗ: Waterpolonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ