Οι εθνικές πόλο πάνε στο Αϊντχόφεν

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Την τελευταία στιγμή σώθηκαν το κύρος και η ιστορία των εθνικών ομάδων πόλο Ανδρών και Γυναικών, οι οποίες θα μετάσχουν κανονικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (16-25 Ιανουαρίου 2012), καθώς πληρώθηκε το ποσό της διαμονής τους
στους Ολλανδούς διοργανωτές. Η σωτήρια επέμβαση έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία είχε απευθυνθεί η κολυμβητική ομοσπονδία ζητώντας τη συνδρομή της ώστε να καλυφθεί το ποσό που απαιτούσε η οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ΕΟΕ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΟΕ και έτσι εκτός από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση οι δύο εθνικές ομάδες εξασφάλισαν και το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα προολυμπιακά τουρνουά και κατ' επέκταση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Εφυγαν το πρωί τα χρήματα για την Ολλανδία» είπε χθες ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ ερωτηθείς πώς λύθηκε το πρόβλημα απάντησε: «Μας έδωσε μέρος του ποσού η Ολυμπιακή Επιτροπή και τα άλλα τα βρήκαμε μεταξύ μας στην ομοσπονδία».
Το ποσό που έδωσε η ΕΟΕ στην ΚΟΕ θα αφαιρεθεί από τα χρήματα τα οποία θα λάβει για ολυμπιακή προετοιμασία το 2012. Η δε έκφραση «τα βρήκαμε μεταξύ μας στην ομοσπονδία» μαρτυρά το αυτονόητο.
Πρόσωπα της ΚΟΕ υποστήριξαν χθες ότι χρειάστηκε οι παράγοντες της ομοσπονδίας να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό, ενώ ένα μέρος αυτού καλύφθηκε με τα έσοδά της από τις μεταγραφές.
Ο κ. Διαθεσόπουλος εξήγησε ότι με το ποσό αυτό καλύφθηκε μόνο η διαμονή της ελληνικής αποστολής στον Αϊντχόφεν. «Το ποσό αυτό ήταν περίπου 70.000 με 80.000 ευρώ και τώρα θα δούμε τι θα κάνουμε για τα εισιτήρια του ταξιδιού. Φαντάζομαι ότι αυτά θα καταφέρουμε να τα βρούμε Χριστούγεννα έρχονται, ελπίζω οι φίλοι μας που θέλουν να μας κάνουν δώρο να μας ανοίξουν ένα λογαριασμό σε ταξιδιωτικό πρακτορείο για να βγάλουμε το ταξίδι των δύο ομάδων» είπε γελώντας και ανακουφισμένος πια ο πρόεδρος της ΚΟΕ, αλλά ακόμα και τώρα που πέρασε η μπόρα δεν μπορούσε να χωρέσει στο μυαλό του ένα πράγμα, το οποίο και επαναλάμβανε διαρκώς: «Μα είναι δυνατόν; Μα να μη λάμβανε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Γυναικών; Η παγκόσμια πρωταθλήτρια;».
«Πυροβολεί» ο Αφρουδάκης
Μέσα στους πρώτους 15 σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο των Ανδρών είναι ο Χρήστος Αφρουδάκης της Βουλιαγμένης, ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο απέναντι στην Μπούντβα πέτυχε τέσσερα γκολ.
Ο αρχηγός της Εθνικής έχει σημειώσει έξι τέρματα στη φετινή διοργάνωση, ενώ πρώτοι με 10 γκολ είναι ο Γιάνοβιτς της Γιουγκ κι ο Πρέμους της Γιάντραν Χέρτζεκ Νόβι. Από πέντε γκολ έχουν πετύχει ο Καρούντζος της Βουλιαγμένης και ο Φουντούλης του Ολυμπιακού.
Θυμίζουμε ότι σήμερα ο αθλητικός δικαστής εξετάζει όσα σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός περί ρίψης αντικειμένων.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ