Οι... εκπτώσεις του Φελπς

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στις 30 Ιουνίου η γενέθλια τούρτα του Μάικλ Φελπς είχε πάνω της 26 κεράκια. Σωστό «σουρωτήρι» είχε γίνει. Οταν αναφερόμαστε σε έναν κολυμβητή τα 26 χρόνια δεν είναι πολλά, αλλά σίγουρα όχι και λίγα. Γι' αυτό ο Αμερικανός είπε να αρχίσει
τις εκπτώσεις στους στόχους του. Δεν θα πάρει ρίσκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και -εμμέσως πλην σαφώς- αυτό εννοούσε όταν είπε προχθές ότι δεν θα διεκδικήσει οκτώ πρωτιές αυτήν τη φορά. Δεν είναι πια το ίδιο εύκολο γι' αυτόν να κατακτήσει οκτώ χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε μία διοργάνωση, όπως έκανε πριν από τρία χρόνια στο Πεκίνο.
Αυτόν το στόχο είχε θέσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα. Εν τέλει ξεπέρασε το ρεκόρ των επτά χρυσών μεταλλίων του συμπατριώτη του Μαρκ Σπιτς στους Αγώνες του Πεκίνου. Τότε η «σφαίρα» από τη Βαλτιμόρη έγινε ο πιο επιτυχημένος ολυμπιονίκης όλων των εποχών με 14 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.
Εως τότε συνήθιζε να σερβίρει σοκαριστικούς αριθμούς στο κοινό της κολύμβησης όχι μόνο με τα παγκόσμια ρεκόρ και τις διακρίσεις του.
Για να αντέξει στη σκληρή προπόνηση κατανάλωνε κάθε μέρα 12.000 θερμίδες! Τα σαγόνια αυτού του «καρχαρία» ανοιγοκλείνουν κατ' επανάληψη και τώρα που προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς κολυμπάει 70 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα.
Εναν αριθμό, όμως, ο Φελπς τον κρατάει κρυφό. Πρόκειται για τα αγωνίσματα στα οποία επιθυμεί ν' αγωνιστεί στο Λονδίνο. Δεν τα μαρτυρά, όμως ξεκαθαρίζει: «Σίγουρα δεν θα είναι οκτώ, αλλά λιγότερα».
Θα είναι τουλάχιστον τρία. Αυτό λέει η λογική, καθώς έχει μπροστά του ακόμα έναν πήχη για να ξεπεράσει. Θέλει να στεφθεί σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις χρυσός ολυμπιονίκης στο ίδιο αγώνισμα. Κανείς κολυμβητής δεν έχει κατορθώσει κάτι αντίστοιχο παρά μόνο δύο κολυμβήτριες, η Ουγγαρέζα Κριστίνα Εγκερσέκι και η Αυστραλέζα Ντον Φρέιζερ!
Η Εγκερσέγκι κι η Φρέιζερ έχουν κατακτήσει τρία σερί χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στα 200 μ. ύπτιο (Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996) και στα 100 μ. ελεύθερο (Μελβούρνη 1956, Ρώμη 1960, Τόκιο 1964) αντίστοιχα. Μπορούν να τους μοιάσουν -προς το παρόν- μόνο ο Φελπς κι ο Ιάπωνας Κοσούκε Κιτατζίμα. Ο Αμερικανός θα τα καταφέρει αν νικήσει στο Λονδίνο στα 100 μ. πεταλούδα ή στα 200 μ. του ίδιου στυλ όπως και στα 200 μ. μικτής ατομικής, αγώνισμα για το οποίο είναι πρώτο φαβορί ο συμπατριώτης του Ράιαν Λόχτι. Ο Κιτατζίμα δεν έχει εναλλακτικές. Πρέπει να νικήσει στα 200 μ. πρόσθιο, όπως έκανε στην Αθήνα και στο Πεκίνο.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ