Οι λεβέντες της Ελλάδας παγκόσμιοι πρωταθλητές, 12-10 την Κροατία (στα πέναλτι)

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Όλοι μας στους επτά ουρανούς! Εκεί μας οδήγησαν τα χρυσά παλικάρια της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών, οι λεβέντες του Τεό Λοράντου, που βρέθηκαν πανάξια στην παγκόσμια κορυφή της υδατοσφαίρισης, ύψωσαν
την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και ανάγκασαν όλο τον κόσμο να ακούσει τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι γίγαντες του πόλο είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού.

Η Ελλάδα νίκησε με συνολικό σκορ 12-10, και μετά από τη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας 7-7, πέναλτι 5-3) στον μεγάλο και συγκλονιστικό τελικό της διοργάνωσης την Κροατία, κάνοντας άλλη μια τρομερή ανατροπή και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως και το 2001 στην Κωνσταντινούπολη.

Mε τον κόσμο στο πλευρό της, να φωνάζει «Ελλάς, Ελλάς» στην κερκίδες του κολυμβητηρίου στο Βελιγράδι, η Εθνική έδωσε μεγάλη μάχη στην πισίνα απέναντι στους Κροάτες που προηγούνταν καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και είχαν φτάσει το δείκτη του σκορ μέχρι και 5-2 υπέρ τους στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου.
Με επική ανατροπή τα παιδιά του Τεό Λοράντου γύρισαν το σκορ, προηγήθηκαν ένα λεπτό πριν το τέλος με 7-6, αλλά ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος τίτλος να κριθεί στα πέναλτι.
Στη ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία, οι παίκτες της Εθνική μας παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι και δεν αστόχησαν ούτε σε ένα πέναλτι! Σε αντίθεση με τους Κροάτες, που δεν είχαν καθαρό μυαλό και είχαν δοκάρι. Με τελικό σκορ 5-3 η κορυφή του παγκόσμιου πόλο βάφτηκε γαλανόλευκη! 
Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Μανώλης Ζερδεβάς, ήταν και πάλι εκπληκτικός, με τις επεμβάσεις του να είναι σωτήριες. Η άμυνα ήταν από σίδερα και στην τελευταία περίοδο βρέθηκαν λύσεις και στην (προβληματική μέχρι εκείνη τη στιγμή) επίθεση!
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία γκολ, όμως δεν το παράτησε. Μείωσε στη λήξη της τρίτης περιόδου σε 5-4. Και μπήκε δυναμικά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. όπου εκεί πήγε από την κόλαση, στον παράδεισο, πάλι πίσω... και τέλος στην κορυφή του κόσμου! Στην τελευταία περίοδο, το σκορ ήταν 6-5 υπέρ των Κροατών. Όμως με αυταπάρνηση και πάθος οι πάικτες του Τεό Λοράντου κατάφεραν ισοφάρισαν, προηγήθηκαν με 7-6 και αν δεν ερχόταν η ισοφάριση ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, οι Έλληνες παίκτες θα είχαν φορέσει νωρίτερα το χρυσό. 
Στα πέναλτι έδειξαν όλοι πόσο το πιστεύουν. Δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ούτε δευτερόλεπτο. Ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις, σε αντίθεση με τους Κροάτες που έστειλαν τη μπάλα στο δοκάρι και είδαν το κύπελλο να απομακρύνεται...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Λάζιτς 0-1 (περιφ.) 6.17, Βλ. 0-2 (π.π.) 3.28, Παπαναστασίου 1-2 (π.π.) 2.46.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γαρδίκας 2-2 (π.π.) 6.16, Μπίλιακα 2-3 (π.π.) 3.00, Ντούτζεβιτς 2-4 (φουντ.) 1.22.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Τζόβιτς 2-5 (π.π.) 3.07, Τρούλος 3-5 (π.π.) 1.29, Μασμανίδης 4-5 (φουντ.) 0.24.

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Πέικοβιτς 4-6 (π.π.) 7.24, Γκιουβέτσης 6-5 (π.π.) 6.33, Γαρδίκας 6-6 (π.π.) 2.20, Νικολαϊδης 7-6 (φουντ.) 0.59, Μέρτσεπ 7-7 (π.π.) 0.01.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Τρούλος 1-0

Ντάσιτς 1-1

Παπαναστασίου 2-1

Λάζιτς δοκάρι

Γαρδίκας 3-1

Μπούριτς 3-2

Μασμανίδης 4-2

Μέρτσεπ 4-3

Γκιουβέτσης 5-3

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (κ.α. 7-7)

ΕΛΛΑΔΑ (Τελό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 3, Γκιουβέτσης 2, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 2, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 2, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκιτσα Γκούλιν): Κούμπρανιτς, Ντούσεβιτς 1, Tζόβιτς, Μέρτσεπ 1, Μπούσιτς, Ντάσιτς 1, Πέικοβιτς 1, Παβλίσεβιτς, Λάζιτς 1, Μπούριτς 2, Μπούλιακα 1, Πάπαριτς, Πόντρουγκ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ