22 τα βραβεία για τον Υγρό Στίβο

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Το 1984 η εθνική μας ομάδα των ανδρών ξαναπηγαίνει στους Ολυμπιακούς αγώνες και για πρώτη φορά στην ιστορία μπαίνει στην καλύτερη οκτάδα. Για τον λόγο αυτό ανακηρύσσεται η καλύτερη ομάδα της χρονιάς για δεύτερη φορά. Η εθνική μας αποτελείτο τότε από τους
Βώσσο, Σταθάκη, Γιαννόπουλο Κυριάκο, Αρώνη, Σελετόπουλο, Κεφαλογιάννη, Σιταρένιο, Γούνα, Γιαννόπουλο Ακη, Παπαναστασίου Τάσο (γάτος), Μαυρωτά, Μουδάτσιο και Καπράλο. Προπονητής ο Χοσέ Μπράσκο Κατά.

Η εθνική μας ομάδα των νέων ανδρών πέτυχε το 2001 πολύ μεγάλη διάκριση στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι παίκτες του Τάσου Δούμπα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χάρη σε αυτό το μετάλλιο η εθνική νέων βγήκε καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Την ομάδα αποτελούσαν οι Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος, Ντούλος, Βλαζάκης, Ντόσκας, Βαμβουνάκης, Χατζηδάκης, Σπαντιδέας, Πρωτονοτάριος, Κόχειλας Νικήτας, Κόχειλας Γιάννης, Μιτελούδης και Ελμισιάν.

Την επόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρώπη στην Βουδαπέστη, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και δικαιότατα αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Την ομάδα αποτελούσαν τότε, οι Βολτυράκης, Βλοντάκης, Χατζής, Καλακόνας, Θωμάκος, Καραβαρίτης, Δεληγιάννης, Τρμπόγεβιτς, Χατζηθεοδώρου, Μαρούλης, Πλατανίτης, Ψύχος, Γιαννιώτης. Προπονητής ο Κάσας.

Η διετία 2010 και 2011 ανήκει αποκλειστικά στο γυναικείο πόλο.
Το 2010, η Βουλιαγμένη κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα και βγαίνει καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Την προηγούμενη (2009) καλύτερη ομάδα είχε βγει ο ΠΑΟ στο μπάσκετ που είχε κατακτήσει κι αυτός το αντίστοιχο τρόπαιο. Το ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν το ακόλουθο:  Ρουμπέση, Ντελ Σότο, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Παντελίδη, Λιόση, Μωραιτίδου, Ασημάκη, Γερολύμου, Πέτρι, Κουτέλη, Λαρά και Κούβδου.

Το 2011 η εθνική μας ομάδα των γυναικών γράφει την μεγαλύτερη μέχρι τώρα σελίδα του Ελληνικοί ομαδικού αθλητισμού και στέφεται παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην Σανγκάη. Η ομάδα του Μορφέση βγήκε καλύτερη της χρονιάς στην Ελλάδα και αποτελείτο από τις Ασημάκη, Κούβδου, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Γερολύμου, Ρουμπέση, Γούλα, Λαρά, Μελιδώνη, Λιόση, Τσουκαλά, Αντωνάκου και Ψούνη.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005 αλλά τότε πρώτη ομάδα της χρονιάς είχε βγει η εθνική μπάσκετ. Το 2015 όμως ήταν και πάλι η σειρά της. Για 3η φορά λοιπόν, η εθνική μας των ανδρών κατέκτησε την κορυφαία διακριση στην Ελλάδα, χάρη στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Προπονητής ήταν ο Θ. Βλάχος και οι παίκτες που κρέμασαν το μετάλλιο στο στήθος ήταν οι Φλέγκας, Γαλανόπουλος, Βλαχόπουλος, Μυλωνάκης, Αφρουδάκης, Δερβίσης, Δελακάς, Ποντικέας, Γούνας, Κολόμβος, Μουρίκης, Φουντούλης και Γεννηδουνιάς.

Φέτος λοιπόν ήρθε για δεύτερη φορά στην ιστορία, η εθνική νέων ανδρών να πάρει την τιμητική αυτή διάκριση, της καλύτερης ομάδας της χρονιάς, χάρη στο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο προπονητής Τεό Λοράντος και οι Μασμανίδης, Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Γιαννόπουλος, Παπαναστασίου, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Γαρδίκας, Νικολαίδης, Σιορδίλης, Μουρατίδης και Δελαγραμμάτικας έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του αθλήματος.

Οσον αφορά τώρα τους προπονητές, 2 είναι αυτοί που έχουν κατακτήσει την συγκεκριμένη διάκριση.
Πρόκειται για την Αλεξία Καμμένου που πήρε με την ομάδα της την Βουλιαγμένη την Ευρωλίγκα των γυναικών το 2010 και τον Νίκο Γέμελο προπονητή των πολύ μεγάλων επιτυχιών των αθλητών του στο open water το 2014.

Είμαστε σίγουροι ότι και του χρόνου τέτοια εποχή θα γράφουμε για νέες μεγάλες επιτυχίες του υγρού στίβου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ