Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου - Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε το πρώτο τεύχος του δικού της περιοδικού για τον Υγρό Στίβο, του ΚΟΕ Magazine, το οποίο μπορείτε να βρείτε αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ανάμεσα στα θέματα του περιοδικού, βρίσκεται και το αφιέρωμα, για το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου, το οποίο φιλοξενείται στο πρώτο τεύχος του, του οποίου η παραγωγή είναι δημιουργία του Agenda Sport Action και μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε αναλυτικά:


Ένα όνειρο δεκαετιών, η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου Αλιβερίου, βρήκε τον δρόμο της υλοποιήσης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.


Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Κάραβου Αλιβερίου, θα έχει χωρητικότητα 340 θεατές και θα περιλαμβάνει 2 κολυμβητικές δεξαμενές.


Εμφανώς συγκινημένοι και με αμέριστο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την είδηση οι ιθύνοντες του μεγαλύτερου συλλόγου της περιοχής, του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου. Στο KOEMag εκφράζεται ο πρόεδρός του κ. Προκόπης Αλέξης:


<<Tα όνειρα λένε, είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνεται το μέλλον και ένα από τα όνειρα που για δεκαετίες στο Αλιβέρι περίμεναν, αυτό της κατασκευής κολυμβητηρίου, είναι πλέον γεγονός. Η προσμονή ετών για αυτή την αθλητική υποδομή, ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι στο άκουσμα της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα για ένταξη και χρηματοδότηση του Κλειστού Κολυμβητήριου Αλιβερίου στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", θα πλημύριζε με πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.


Η 6η Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace), ημέρα αναγγελίας της είδησης για ένταξη του κολυμβητηρίου, ασφαλώς θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας, όντας η αρχή για μια νέα εποχή για τον Υγρό Στίβο στην πόλη μας.


Ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου είναι ένας σύλλογος με παράδοση στα αθλήματα του υγρού στίβου, ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο της περιοχής μας, που όλα αυτά τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του (1961), συνεχίζει τη δραστηριότητα του παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει.


Ένας σύλλογος που έχει διδάξει όχι μόνο την κολύμβηση σε χιλιάδες παιδιά μιας ολόκληρης γενεάς στην πόλη του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα προς τον υπέροχο Υγρό Στίβο και έχει εισάγει την νεολαία σε μια υγιεινή δραστηριότητα.


Το θέμα των υποδομών πάντοτε απασχολούσε τον σύλλογο, ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα για την εξέλιξη του, όλα όσα γίνονταν και γίνονται, είναι απόρροια της αγάπης για το κολύμπι και της μεγάλης θέλησης των κολυμβητών μας για άθληση σε αυτό που αγαπούν.


Ο ΝΟ Αλιβερίου αποτελεί μια αθλητική κυψέλη, ένα εργαστήρι των αθλημάτων του νερού, στο οποίο υπάρχει η δίψα για πρόοδο του υγρού στίβου, πρόοδος όμως χωρίς κατάλληλη υποδομή δεν είναι εύκολο να υπάρξει.


Μετά λοιπόν από 60 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου και με χιλιάδες παιδιά του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας να συμμετέχουν στα αθλητικά τμήματα του συλλόγου μας, 60 χρόνια συνέπειας προς τους γονείς και τα παιδιά, διαμόρφωσε όσο ποτέ άλλοτε, την αναγκαιότητα και την απαίτηση της κατασκευής κολυμβητηρίου στην πόλη του Αλιβερίου, έδρα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, αναγκαιότητα που αφουγκράστηκε και έκανε προτεραιότητά της η παρούσα δημοτική αρχή Κύμης-Αλιβερίου.


Το γενέθλιο εξηκοστό (60) έτος του ΝΟΑ είναι κατάληξη μιας εξαιρετικής ιστορικής διαδρομής ταυτισμένης με το Παιδί, την θάλασσα και τον αθλητισμό. Ταυτισμένης με την εθελοντική αγάπη και φροντίδα πολλών που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν και προσπαθούν μέσα απ’ τον αθλητισμό να αναδείξουν τους υγιείς δρόμους που πρέπει να ακολουθήσει η Νεολαία μας. Γενέθλιο έτος, που μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.


Οφείλουμε να συγχαρούμε, την δημοτική αρχή, τον δήμαρχο, κ. Μπουραντά Αθανάσιο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έργων, κ. Μπαράκο Νικόλαο, οι οποίοι είναι γεγονός, ενήργησαν μεθοδικά και με συνέπεια, ώστε αυτή η αθλητική υποδομή (αναγκαιότητα δεκαετιών), να έχει αίσια έκβαση με την ένταξη της για κατασκευή.


Την πολιτική τους βούληση, έχοντας υψηλά στις προτεραιότητές τους την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι, μας το είχαν εκφράσει και σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του συλλόγου ήδη από το 2018, οπού εκεί μας έκαναν κοινωνούς επί των προθέσεων τους.


Οφείλουμε να συγχαρούμε, όλους όσους εργάστηκαν στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου, αθόρυβα και με υπομονή για αυτό το αποτέλεσμα.


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσους πολλαπλασίαζαν μαζί μας, την δύναμη της διεκδίκησης αυτής της αθλητικής υποδομής, ενώνοντας την φωνή τους με την φωνή μας, στο δίκαιο αυτό αίτημα της κατασκευής του, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν ξεχνάμε όλους όσους δεν είναι πια ανάμεσα μας, οι οποίοι πάλεψαν για αυτό το κολυμβητήριο να έχει αίσια έκβαση για την πόλη μας. Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Ομίλου μας, αείμνηστο Σταμάτιο Αλέξη, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και την ζωή του με την εξέλιξη και πρόοδο του Ν.Ο.Α, αφιερώνοντας του το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του.


Το όραμά του, ο Σταμάτης Αλέξης και το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν να εξασφαλίσει ένα κολυμβητήριο στο Αλιβέρι, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στα νεότερα μέλη του συλλόγου, στους οποίους παρέδωσε την σκυτάλη αυτού του δύσκολου αγώνα, αρχικά στην πρώην Πρόεδρο Δήμητρα Ράπτη και αυτή στο νυν πρόεδρο Προκόπιο Αλέξη.


Είμαστε ευγνώμονες, σε όλους όσους έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθειά μας, ασφαλώς, ήταν και εποχές που αντιμετωπίσαμε σοβαρά εμπόδια στην πορεία μας από την ίδρυσή μας έως και σήμερα, 60 χρόνια (1961-2021) δράσης και προσφοράς στην νεολαία μας.


Το κλειστό κολυμβητήριο Αλιβερίου ασφαλώς δεν κατασκευάζεται για το Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, είναι μια αθλητική υποδομή που ανήκει σε όλους τους αθλούμενους και όχι μόνο του δήμου μας και θα λέγαμε ότι ξεπερνάει τα όρια αυτού, είναι όμως αλήθεια, ότι το "όχημα" διεκδίκησης του κολυμβητηρίου, υπήρξαν επι σειρά ετών, οι αθλητές του ομίλου μας, οι οποίοι με το πείσμα τους, την αγωνιστικότητα τους, την αγάπη τους για τον υγρό στίβο και τις επιτυχίες τους, κράτησαν αναμμένη την φλόγα της διεκδίκησης, για αυτό και η χαρά μας για την εκπλήρωση όπως λέγαμε του "ονείρου" της κατασκευής του δεν μπορούν με λόγια να περιγραφούν, δεν υπάρχουν οι λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν!


Το κλειστό κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί στον Κάραβο Αλιβερίου στη Θέση "Καπνίση", χωρητικότητας 340 θεατών. Περιλαμβάνει 2 κολυμβητικές δεξαμενές διαστάσεων 33,33×25 (Αγωνιστική δεξαμενή) και 11,50×8,50 (Εκπαιδευτική δεξαμενή). Το έργο έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την χρήση του από ΑμεΑ.


Η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου Αλιβερίου αποτελεί σταθμό και ένα όνειρο δεκαετιών για το Αλιβέρι και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.


Πέρα όμως από σταθμός η ένταξη του, είναι ταυτόχρονα και μια νέα αφετηρία. Μια νέα αφετηρία όπου με βάση τις εμπειρίες αυτής της μεγάλης ιστορικής αθλητικής διαδρομής θα οριοθετηθεί η συνέχεια των στόχων, η ενδυνάμωση της σχέσης της Νεολαίας με τον αθλητισμό, και η ανατροπή πλέον των αντίξοων συνθηκών κάτω απ’ τις οποίες ο ΝΟΑ προσφέρει το έργο του. Καλορίζικο!>>


ΤΟ Δ.Σ. του ΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλέξης Προκόπιος (Πρόεδρος), Κάλφα Νίκη (Αντιπρόεδρος), Καγκέλη Γεωργία (Γενική Γραμματέας), Ρεβύθη Ευτυχία (Ταμίας), Κουβαρά Σοφία (Ειδική Γραμματέας), Αγγελέτος Κωνσταντίνος (Έφορος Κολύμβησης), Κάλφας Προκόπιος (Έφορος Υδατοσφαίρισης), Δήμου Αναστασία (Έφορος Υλικού), Φλωρεντή-Μιχαλάκη Ανδριανή (Δημοσίων Σχέσεων).




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ