Ουράνιος Ιωαννίδης: «Απόλυτη επιτυχία»

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μετά από έξι μέρες αγωνιστικής δράσης στους 14ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, μίλησε στα κυπριακά ΜΜΕ, μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στον πίνακα των μεταλλίων για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση και τόνισε ότι η συγκομιδή των 32 χρυσών
μεταλλίων είναι πολύ θετική, ενώ παράλληλα τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά ενόψει του Λουξεμβούργου του 2013 για να διατηρηθούν τα κεκτημένα.
«Πριν φύγουμε από την Κύπρο, είπαμε ότι θέλαμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα που είναι η πρωτιά και τα καταφέραμε. Πήραμε και πάλι την πρώτη θέση, τόσο στο σύνολο μεταλλίων, όσο και στα χρυσά. Επίσης καλύψαμε και τη διαφορά από την Ισλανδία στα συνολικά χρυσά όλων των εποχών. Αρκετοί αθλητές έχουν ξεχωρίσει και δεν θέλω να πω πολλά ονόματα. Θα αναφερθώ μόνο στον Πάνο Ιωάννου, που κέρδισε το 200άρι και την σκυταλοδρομία αν και είχε πρόβλημα τραυματισμού. Αποτελεί πρότυπο αθλητή».


Για το αν είναι αποτυχία η μη κατάκτηση των 39 χρυσών, που ήταν ο αρχικός στόχος: «Είχα πει ότι η πρωτιά θα κριθεί στα 39 χρυσά μετάλλια και αυτός ήταν ο στόχος μας. Στην πορεία είδαμε ότι 31 χρυσά θα ήταν αρκετά για την πρώτη θέση και τα μετάλλια που πήραμε αποτελούν πολύ μεγάλη επιτυχία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους, με ολυμπιακές επιδόσεις, χάσαμε αθλήτρια από τεχνικό λάθος και μετάλλια στο φώτο φίνις. Όμως η παρουσία μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Ρωτήθηκε για το επίπεδο των ΑΜΚΕ: «Οι Αγώνες είναι τρομερά αναβαθμισμένοι και καταρρίπτονται συνεχώς επιδόσεις, που δείχνει την πρόοδο των αθλητών. Αντιμετωπίσαμε αθλητές με ολυμπιακές επιδόσεις, όπως τον Ισλανδό στη σφαιροβολία και το Λουξεμβούργο στο τζούντο. Όποιος νομίζει ότι οι ΑΜΚΕ είναι περίπατος για την Κύπρο, κάνει λάθος. Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να πάρει την πρωτιά στους Αγώνες που θα διοργανώσουν το 2013. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αθλήματα όπου δεν έχουμε παράδοση, για να είμαστε έτοιμοι σε δύο χρόνια».

Σχολίασε και την κατάργηση των κινήτρων των χιλίων ευρώ από τον ΚΟΑ: «Το κίνητρο των χιλίων ευρώ στους αθλητές και ένα ανάλογο ποσό στους προπονητές, ήταν πολύ σοβαρό και μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε την πρωτιά. Για να διατηρήσεις αθλητές σε ένα επίπεδο, πρέπει να τους δίνεις κίνητρα. Για να έχουμε στο Λονδίνο 20 αθλητές, στους Κοινοπολιτειακούς 30, χρειάζεται να έχεις 100 στους ΑΜΚΕ και η βάση είναι πολύ σημαντική».
ΠΗΓΗ:sigmalive

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ