«Παγκόσμια επανάσταση»

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η τελετή έναρξης, το Σάββατο (25/6) στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα είναι η πρώτη γεύση των Special Olympics, που θα προσφέρουν αθλητές και συνοδοί στο κοινό της Αθήνας.
Εφτά χιλιάδες αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια
περίπου 25.000 εθελοντών βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου.
«Τα Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ - Κέννεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και πρόσθεσε: «Η δική μας επανάσταση, της αξιοπρέπειας, είναι παγκόσμια. Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε στον κόσμο να ζει ενωμένος, χωρίς σύνορα, με ειρήνη, ενότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία, χωρίς διαχωριστικά τείχη. Μία ιδέα που δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες».
Ο Ντέηβιντ Ίγκαν, αθλητής και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας. Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η δις Ολυμπιονίκης, Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία χαρακτήρισε το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς.
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ