Στη Ρώμη για τον τίτλο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή των ημιτελικών του final four πόλο του Κυπέλλου Ελλάδας, διεξάγονται στη Ρώμη (Foro Italico, 3-4/6) οι ημιτελικοί της Ευρωλίγκα των ανδρών.Στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η Παρτιζάν Βελιγραδίου του δικού μας Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και του θρυλικού Ιγκόρ Μιλάνοβιτς,
κοντράρεται με τους Κροάτες της Μλάντοστ, με το φόβο και κάποιων επεισοδίων.
Λίγες ώρες αργότερα (22:00) στην ίδια πισίνα, η «οικοδέσποινα» και «πολυεθνική» όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί, Προ Ρέκο υποδέχεται τη Μπούντβα, από το Μαυροβούνιο, για μια θέση στον αυριανό τελικό.
Παρτιζάν και Ρέκο κυνηγούν τη Μλάντοστ  φέτος, οι Κροάτες είναι οι κάτοχοι του ρεκόρ με 7 κατακτήσεις, ενώ οι Σέρβοι και οι Ιταλοί έχουν από 6.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τόσο οι υπεύθυνοι της LEN όσο και οι προπονητές των ομάδων, υποσχέθηκαν υψηλού επιπέδου θέαμα.
Ο γενικός γραμματέας της LEN Σβέν Ετζίλ Φόλβικ, συνεχάρη τις τέσσερις ομάδες, που θα αγωνιστούν και βλέπει  μια γιορτή του αθλητισμού σε μια μαγευτική πόλη.
Ο Παόλο Μπαρέλλι, πρόεδρος της ιταλικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FIN) και μέλος του μπιρό της τόνισε ότι το Foro Italico, αλλά και η ομοσπονδία,  είναι πάντα στη διάθεση της κολυμβητικής οικογένειας.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των οπαδών, που προέρχονται από τη Σερβία και την Κροατία και τους πιθανούς κινδύνους για επεισόδια ο Πάολο Μπαρέλλι τόνισε: «Γνωρίζουμε το θέμα και  έχουμε επαφή με τις αρμόδιες αρχές. Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, για να μη συμβεί το παραμικρό».
Ο πρόεδρος της  τεχνικής επιτροπής Χαλούκ Τοϊγκαρλί, συνεχάρη τις  ομάδες, που έφθασαν στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του αθλήματος , καθώς και ο  αντιπρόεδρος Τζάνι Λότζι, που επισήμανε ότι: «Οι ομάδες θα παίξουν εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο, για τη διαφήμιση του αθλήματος μας, με τον καλύτερο τρόπο».
Ο μάνατζερ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μάρκο Μπίρι, ανέφερε ότι η ιταλική τηλεόραση θα δείξει όλους τους αγώνες ζωντανά και θα δώσει εικόνα, σε κάθε μια από τις χώρες, που συμμετέχουν οι ομάδες τους. Θα υπάρξει ταυτόχρονα και μετάδοση από το Eurosport καθώς και από ένα αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο. Επίσης, όλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια, στο site της ομοσπονδίας (www.len.eu).

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές των ομάδων και έδωσαν τα προγνωστικά τους:
Ο  Σλόμπονταν Μάσιτς, της Μπούντβα: «Είμαστε εδώ για πρώτη φορά. Θα έχουμε 200 υποστηρικτές, που έρχονται από το Μαυροβούνιο, για να μας στηρίξουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να μην τους απογοητεύσουμε».
Ο δύο φορές ολυμπιονίκης τη δεκαετία του ’80, ο φουνταριστός «θρύλος» Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου, δήλωσε: «Όλοι οι αγώνες θα είναι σκληροί. Η αντίπαλό μας  στον ημιτελικό η Μλάντοστ έχει κατακτήσει το τρόπαιο επτά φορές, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος για τη σεβόμαστε. Είναι η μοναδική ομάδα φέτος,  που κατάφερε να μας νικήσει». (σ.σ. Στον πρώτο γύρο των προκριματικών)
Ο Τζουζέπε Πόρτσιο, προπονητής της Προ Ρέκο, που μπορεί να μην είναι από τη Ρώμη, αλλά θα αισθάνεται σαν στο σπίτι της, προειδοποίησε όλους: «Μπορούμε να μιλήσουμε για την προσπάθεια, που κάνουμε να φθάσουμε τους τίτλους της Μλάντοστ, αλλά αργότερα. Πρώτα πρέπει να επικεντρωθούμε στον ημιτελικό, καθώς για μας είναι σαν τελικός. Όλες οι ομάδες στο επίπεδο αυτό είναι αρκετά ισχυρές. Οι παίκτες της Μπούντβα μπορεί να είναι μικρότεροι και λιγότερο έμπειροι, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν παίξει με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου και μερικοί από αυτούς και με τη Σερβία. Μιλάμε δηλαδή για δυνατούς  και ικανούς παίκτες. Πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι σαν να ήταν η τελικός».
Οι Κροάτες της Μλάντοστ την ώρα της συνέντευξης Τύπου, δεν είχαν φθάσει στη Ρώμη, γι’ αυτό και δεν παραβρέθηκαν.
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ