Τροπαια και... ιστορικες μαχες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δύο προπολεμικά πρωταθλήματα πρόσθεσε φέτος στο παλμαρέ του ο Ολυμπιακός και σήμερα θα δοκιμάσει να εντάξει ακόμα ένα αν κερδίσει τη Βουλιαγμένη στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος πόλο των Ανδρών (8 μ.μ., κολυμβητήριο Λαιμού, ΕΤ 1)
Αν νικήσει η ομάδα του Τεό Λοράντου, τότε θα οδηγηθούμε σε πέμπτο τελικό για πρώτη φορά μετά το 2006, χρονιά που στέφθηκε πρωταθλητής ο Εθνικός.Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν (όπως φαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού) ότι έχουν κατακτήσει 25 πρωταθλήματα, ενώ η ΚΟΕ αναγνωρίζει 23. Τα δύο που προσθέτουν οι Πειραιώτες αφορούν διοργανώσεις που διεξήχθησαν πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ένα αφορά τον τίτλο του 1927 που κατέκτησε η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Τότε το άθλημα άνηκε στην «οικογένεια» του ΣΕΓΑΣ, ενώ η καταμέτρηση των τίτλων στη λίστα των πρωταθλητών της κολυμβητικής ομοσπονδίας αρχίζει από το 1928. Το δεύτερο τρόπαιο που πρόσθεσαν στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτός του 1936 επισημαίνοντας ότι τον ΚΟ Πειραιά που κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα συγκρότησαν αθλητές του.
Από την άλλη, ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και «πατριάρχης» του αθλήματος, Ανδρέας Γαρύφαλλος, υποστήριξε ότι οι πολίστες του ΚΟ Πειραιά προέρχονταν από τους «κυανόλευκους»: «Οι περισσότεροι αθλητές του ΚΟ Πειραιά είχαν αποσκιρτήσει από τον Εθνικό. Οι Βαρβαρέσσος, Γουναράκης Δ., Γουναράκης Ν., Λύκας, Γεωργιάδης Γ., Γεωργιάδης Μ., Βασιλόπουλος, Μαυρογιώργος ήταν πολίστες του Εθνικού. Και για το 1969 η ΚΟΕ δίνει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, αλλά ήμασταν συμπρωταθλητές, καθώς δεν διεξήχθη το μεταξύ μας ματς στα μπαράζ».
Η διαμάχη Ολυμπιακού - Εθνικού για τους τίτλους στο πόλο πιθανότατα θα μείνει ζωντανή στους αιώνες και θα δίνει άλλη «νοστιμιά» στο άθλημα Πάντως, τους «ερυθρόλευκους» πολίστες του σήμερα αυτό που τους «καίει» αρχικά είναι να πάρουν το τρόπαιο και αντίστοιχα τους «μπέμπηδες» να πάνε τη σειρά των τελικών σε πέμπτο παιχνίδι. Αν οι Πειραιώτες τα καταφέρουν απόψε και στεφθούν πρωταθλητές, ο σύλλογός τους θα καταμετρήσει αυτόν τον τίτλο ως τον 26ο στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ η ΚΟΕ ως τον 24ο. Σίγουρα όμως θα είναι ο 12ος των Πειραιωτών στα τελευταία 13 χρόνια.
ΠΗΓΗ:sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ