Όταν το πόλο συνάντησε τη δόξα των «Μπλαουγκράνα»

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μια  όμορφη στιγμή  για το πόλο ήταν το φιλικό αγκάλιασμα  μεταξύ Μανουέλ Εστιάρτε και Πέπε Γκουαρντιόλα, για την κατάκτηση του Champions League, το περασμένο Σάββατο, από τους «Μπλαουγκράνα». Είναι κρίμα που οι περισσότεροι και κυρίως οι νεώτεροι, δεν ξέρουν πως ο Εστιάρτε
ονομάζεται «ο Μαραντόνα του πόλο».
Ο συνδυασμός του χόρτου ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου με το νερό της πισίνας, με την πρώτη ματιά δεν δείχνει να έχουν κανένα κοινό σημείο. Ίσως το μόνο κοινό σημείο να είναι η μπάλα και αυτή άλλου  χρώματος. Αλλά οι πάσες ακριβείας, η  μέτρηση του χρόνου της επίθεσης, το να περιμένεις το λάθος της αντίπαλης άμυνας, να μπορέσεις να την ανοίξεις σαν τριαντάφυλλο, να πασάρεις στον συμπαίκτη σου, που είναι ελεύθερος και βρίσκεται πιο κοντά στο τέρμα, την κατάλληλη στιγμή όλα έχουν «σφραγίδα» καταλανική και στο πόλο, γι΄ αυτούς  γνωρίζουν.
Με κατάλληλες τροποποιήσεις, φυσικά, για κάθε άθλημα. Για να κάνουμε τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητη η τεχνική και μια διαφορετική οπτική στο παιχνίδι. Αλλά ο τρόπος ανάπτυξης το λεγόμενο «τικι-τάκα»  χρησιμοποιήθηκε από τον Αντρές Μόντες Γκονζάλεθ,  ο οποίος έγινε το σύμβολο της Μπάρτσα και της εθνικής Ισπανίας και επέτρεψε στους Καταλανούς να πάρουν τη νίκη εύκολα, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θεωρείται από τις  καλύτερες στον κόσμο.
Ίσως είναι ένα όνειρο, ίσως να είναι η επιθυμία  όσων αγαπούν το πόλο, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ιδιοφυΐα του «Μανολίτο» Εστιάρτε, νυν μάνατζερ της Μπαρτσελόνα, έχει μεταδώσει,  κάτι από την εξαίρετη κλάση του  στην  ομάδα του Γκουαρντιόλα.
Και χάρη σε αυτόν, το πόλο είχε το δικό του μερίδιο δόξας στο θρυλικό Νέο Γουέμπλεϊ, του Λονδίνου!

ΠΗΓΗ:aquaticsnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ