Μάρθα Μάτσα…η δασκάλα της παρέας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ψηλή, μελαχρινή και έξυπνη. Η ωραία της «γρήγορης» παρέας των Ελλήνων κολυμβητών, καθώς αγωνίζεται στα 50 και 100μ. ελεύθερο. Το Aquaticsnews.com βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε με τη νεαρή κολυμβήτρια. Κριός στο ζώδιο, γεννημένη στις 5 Απριλίου 1987, φέτος είναι η χρονιά της. Οι πλανήτες της κολυμβήτριας του Άρη Θεσσαλονίκης, έχουν καλή όψη  και η χρονιά της αναμένεται να είναι καλή. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι ήδη δασκάλα σε παιδάκια της 6ης δημοτικού
στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Θα πρέπει όμως να αφήσει για λίγο τους μικρούς μαθητές της, να φορέσει τα μαγιό της και να ταξιδέψει στη Μπάνια Λούκα, με στόχο να πιάσει το όριο και να πάει στη Σαγκάη.

Πόσο εύκολη είναι η διάκριση στα δικά σου αγωνίσματα; Τα 100άρια και τα 50άρια μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο στα μεγάλα ραντεβού.

«Είναι πολύ δύσκολη, γιατί πραγματικά μαζεύεται πολύς κόσμος σε αυτά τα αγωνίσματα και είναι ακόμη δύσκολο, γιατί μεγαλώνει και το φάσμα των ηλικιών. Δηλαδή μπορεί σε μια κούρσα να μετέχουν κοπέλες από 18 και πιο μικρές έως και 38 και μεγαλύτερες. Στον τελικό στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ο μέσος όρος ηλικίας των κολυμβητριών που μετείχαν ήταν 28 ετών».

Είναι όμως εντυπωσιακά αγωνίσματα, όπως το 100άρι στον στίβο

«Σίγουρα είναι πολύ ωραίο αγώνισμα, κυρίως το 100άρι. Είναι ωραίο γιατί είναι εμπειρικό. Θέλει ταλέντο και όχι μόνο στο κολύμπι. Θέλει να έχεις αντίληψη, γρήγορα αντανακλαστικά είναι αγώνισμα, που σε ιντριγκάρει…»

Υπάρχει διαφορά της ελληνικής με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κολύμβηση κυρίως στα αγωνίσματα σου;

«Το επίπεδο της Ευρώπης είναι πολύ υψηλό. Κυρίως στο 50άρι, υπάρχουν 50 Ολλανδέζες, που είναι πολύ κοντά στους χρόνους. Αμερική, Αυστραλία διατηρούν τις δυνάμεις τους στα αγωνίσματα. Η ελληνική κολύμβηση από το 2004 και μετά έχει επιτυχίες και αυτό είναι πολύ καλό για μας. Τόσο στους μεγάλους αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα, διεθνή μίτινγκ κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε και καλύτερα, αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν ταλέντα στην ελληνική κολύμβηση και οι επιτυχίες μας δεν είναι ανάλογες αυτών, που θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν είχαμε τις κατάλληλες συνθήκες προετοιμασίας».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τα επόμενα χρόνια;

«Στόχος είναι η Σαγκάη, αλλά πραγματικός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Θα είναι η τρίτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και πραγματικά θα με πειράξει αν δεν πάρω μέρος. Είναι μια πορεία που άρχισε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στο Πεκίνο και θέλω να φθάσει στο Λονδίνο. Σαν ένα μικρό γύρο ...του κόσμου, μέσα στις πισίνες».

ΠΗΓΗ:aquaticsnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ