Ο Σταυρόπουλος στη Ρώμη

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μπορεί ελληνική ομάδα να μην υπάρχει στο final four της φετινής Ευρωλίγκα πόλο των ανδρών, αλλά ελληνική παρουσία θα υπάρχει.Ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι από τις καλύτερες  σφυρίχτρες  του αθλήματος. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας  και Επικοινωνίας και στα ΤΕΙ
Αθήνας στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, είναι το δεύτερο final four που σφυρίζει.
Ο Έλληνας διαιτητής μίλησε στο Onsports και όπως τόνισε  θεωρεί και γούρικο τον εαυτό του, γιατί την πρώτη φορά που σφύριξε σε τελικό της Ευρωλίγκα, ο Χρήστος Αφρουδάκης σήκωσε το Κύπελλο , όντας παίκτης της ιταλικής Ποζίλιπο, τον Μάιο του 2005.
Και φέτος όμως δίνει το παρών ένας  Έλληνας στο φάιναλ φορ. Ο λόγος για τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ίσως να είναι η χρονιά της.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος αναχωρεί για την ιταλική πρωτεύουσα την Πέμπτη (2/5) και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος όπως μας αποκάλυψε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί είναι το δεύτερο final four Ευρωλίγκας θα πάρω μέρος. Και την πρώτη φορά μάλιστα υπήρχε όπως και φέτος, ένας Έλληνας της διασποράς, που αγωνιζόταν σε ιταλική ομάδα. Η Ποζίλιπο είχε νικήσει στην παράταση τη Χόνβεντ με 9-8 και στέφθηκε πρωταθλήτρια με τον Χρήστο Αφρουδάκη στη σύνθεσή της. Ελπίζω και φέτος να συμβεί το ίδιο με τον Θοδωρή». (σ.σ. Χατζηθεοδώρου).


Λόγω μη συμμετοχής ελληνικής ομάδας παίρνουμε το θάρρος να σας ρωτήσουμε αν υπάρχει φαβορί για το τρόπαιο.
«Έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα δεν μιλάμε για πρωτάθλημα  Ευρώπης αλλά για  ex-Γιουγκοσλαβίας. Oι 3 από τις 4 ομάδες προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκτός από την  Προ Ρέκο, που είναι ιταλική, αλλά  έχει  και αυτή πολλούς πρώην Γιουγκοσλάβους, νυν Κροάτες, Μαυροβούνιους  και άλλους. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ακλόνητο φαβορί, γιατί είναι δύο παιχνίδια. Εκείνο, που θα επισημάνω είναι ότι χώρες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από  εμάς πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό και όχι μόνο πόλο. Μιλάμε όμως για ομάδες,  που δεν έχουν καθόλου χρήματα, αλλά κάνουν δουλειά στις  υποδομές και τις ακαδημίες. Δουλεύουν μέσα από την επιστήμη και την εκπαίδευση και βρίσκονται στην κορυφή. Όχι μόνο στο πόλο, αλλά σε άλλα αθλήματα, δεν είναι τυχαίο που δύο κορυφαίοι προπονητές του μπάσκετ, Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, προέρχονται από εκεί. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς και να μην πιπιλάμε την καραμέλα του δεν έχουμε χρήματα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να ζουμάρουμε στην  οργανωμένη δουλειά. Όπως λέω και στους φοιτητές μου το παρελθόν είναι ιστορία, το παρόν δώρο και το μέλλον μυστήριο».



Ξέρετε ποιο παιχνίδι σφυρίζετε;
«Όχι θα το μάθω την Πέμπτη. Εκείνο που ξέρω είναι ότι γίνεται με ορισμό και όχι με κλήρωση. Είναι τιμή που από 300 διαιτητές στην Ευρώπη επιλέγουν έναν Έλληνα και δεν αναφέρομαι μόνο σε μένα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια έχουν επιλεγεί  Έλληνες διαιτητές, που σημαίνει ότι μας εμπιστεύονται και αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας αθλητών, προπονητών και Ομοσπονδίας».



Θα υπάρχει και συνέχεια στα σφυρίγματα;
«Φέτος θα σφυρίξω επίσης στην τελική φάση, το final 8 του World league, των ανδρών, που θα γίνει στη Φλωρεντία, που είναι ένα πολύ δυνατό τεστ, λίγο πριν τη  Σαγκάη , ενώ η πρώτη ομάδα της διοργάνωσης θα γίνει και η πρώτη ομάδα, που σφραγίζει εισιτήριο για το Λονδίνο το 2012. Τέλος, θα σφυρίξω και στην Πανεπιστημιάδα, του Χονγκ Κονγκ».

ΠΗΓΗ:onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ