Χωρίς πρωτάθλημα, αλλά για καλό σκοπό!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η διαφορά της χρυσής Ολυμπιονίκη στο πόλο γυναικών Ολλανδίας, από την ελληνική ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας πριν λίγες ημέρες στην Σαγκάη είναι απλά χαοτική για ένα πολύ απλό λόγο. Εκεί έχουν οργάνωση κι εδώ κέφι.

Με μια καινοτόμο -ίσως όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα- απόφασή της η Ολλανδική ομοσπονδία πόλο αποφάσισε να ματαιώσει το εφετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας γυναικών, ώστε να παραμείνει η εθνική ομάδα σε πλήρη σύνθεση σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας ως τα δυο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. 

Την αρχική πρόταση είχε κάνει ο ομοσπονδικός προπονητής της εθνικής πόλο γυναικών Μάουρο Μαουγκέρι που ζήτησε να κρατήσει όλες τις διεθνείς μαζί εν όψει του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος στο Αινχόβεν 15 -29 Ιανουαρίου 2012, αλλά και του προλυμπιακού τουρνουά στην Ιταλία 15-22 Απριλίου.

Για την ομοσπονδία και τους συλλόγους της χρυσής ολυμπιονίκη του Πεκίνου παρά τις όποιες αρχικές αναστολές κάτι τέτοιο φάνηκε εφικτό και τελικά θα γίνει το χατίρι του Μάουρο. 

Ρώτησαν ωστόσο και τις κοπέλες, αφού αυτές ουσιαστικά απαρνούνται εναν πιθανό εγχώριο τίτλο και η δική τους αφοσίωση στην εθνική θύμισε τις πολίστριες του δικού μας απίθανου συγκροτήματος. Συμφωνη για το εγχείρημα ήταν και η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού Ιφκε Βαν Μπέλκουμ. Μάλιστα η συμφωνία αυτή ήταν εξαρχής γνωστή οπότε ουδείς και ουδεμία προέβαλε αντίδραση. 

Εν ολίγοις, για να προκριθεί και ενδεχομένως να ξαναπάρει η Ολλανδία χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, χρειάστηκε η καθολική αφοσίωση παικτριών, προπονητών και συλλόγων όλου του ολλανδικού πρωταθλήματος. Αν σκεφτούμε δηλαδή τι χρειάστηκε για να παρει η Ελλάδα τίτλο στο παγκόσμιο, θα πρέπει να πνιγούν οι Ολλανδέζες στον Ρήνο. Οι Ελληνίδες είχαν απλά το μεράκι τους και διαλυμένους συλλόγους.   
ΠΗΓΗ:theplayer

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ