Generale Campagna

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η Ιταλία είναι και με τη βούλα ξανά μεγάλη χάρις στον Σάντρο Καμπάνια. Κάτω από τις οδηγίες του η «σετέμπελο» κέρδισε την Κροατία με 9-8 και προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σανγκάης και το Σάββατο (30/7) κόντρα στη Σερβία θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο...
τίτλο.Ο Καμπάνια με την επιστροφή του από τον πάγκο της εθνικής μας ομάδας σε αυτόν της Ιταλίας στο τέλος του 2008, ξεκίνησε με την 11η θέση στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του στη Ρώμη.

Δύο χρόνια μετά το πλάνο που έθεσε ο Καμπάνια, μαζί με την ιταλική Ομοσπονδία, έχει αποδώσει κατά σειρά ένα ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη και το όνειρο κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στην πόλη της Κίνας.


«Μακάρι αυτό να είναι χρυσό»
Η Ιταλία επιστρέφει στο βάθρο ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά με το 2003 και τη διοργάνωση στη Βαρκελώνη, όταν στον τελικό είχε χάσει από την Ουγγαρία., ενώ έχει την ευκαιρία να στεφθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά το Βερολίνο το 1978 και τη Ρώμη το 1994.
Για τον 48χρονο Καμπάνια το μετάλλιο που εξασφάλισε στην Σανγκάη, είναι το δεύτερο ως τεχνικός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς το 2005 στο Μόντρεαλ είχε κερδίσει με την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στον αξέχαστο μικρό τελικό κόντρα ξανά στην Κροατία με το ονειρεμένο γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη στην παράταση.
«Εχω πάρει με την Ελλάδα ως προπονητής μετάλλιο το 2005, τώρα αυτό θα είναι το δεύτερο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ελπίζω να είναι χρυσό» είπε στις πρώτες δηλώσεις του στη RAI o Καμπάνια.

Δαγκάνες στην ιταλική άμυνα
Ο δεύτερος ημιτελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε σε ένα ρεσιτάλ αμυντικής λειτουργίας από την εθνική ομάδα της Ιταλίας.
Οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κροατίας στα δύο πρώτα οκτάλεπτα δεν μπορούσαν καλά καλά να εκδηλώσουν επιθέσεις από τοπ ασφυκτικό πρέσινγκ των Ιταλών και πέτυχαν το πρώτο του γκολ με 25΄΄ πριν από το τέλος του β΄' οκταλέπτου με τον Νταμίρ Μπούριτς. Μέχρι τότε οι Κροάτες είχαν επιχειρήσει όλο κι όλα εννέα άστοχα σουτ και η Ιταλία ήταν μπροστά με 3-0.
Η Ιταλία συνέχισε στους ίδιους ρυμθούς, προηγήθηκε 8-4 και 9-5, 4:53 πριν από το τέλος, με την Κροατία απλά να μειώνει την έκταση του σκορ στο 9-8.
Η Ιταλία πήρε έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, ενώ ο «μαθητής» Καμπάνια κέρδισε για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι τον «δάσκαλο» Ρούντιτς, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη στον ημιτελικό του «Γουόρλντ Λιγκ» στην Φλωρεντία.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-2, 3-5, 4-1
Κροατία (Ρούντιτς): Μπόσκοβιτς 3, Ντόμπουντ 1, Μπούρτιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούσλιε 1, Σ. Σούκνο 1.
Ιταλία (Καμπάνια):
Τζιορτζέτι 3, Γκάλο 2, Φελούγκο 1, Φιγκάρι 1, Ντένι Φιορεντίνι 1, Πρσιούτι 1.
Σε αγώνες κατάταξης είχαμε Θέσεις 11-12 Ρουμανία-Ιαπωνία, Θέσεις 9-10 Καναδάς-Αυστραλία, Θέσεις 5-8 ΗΠΑ-Γερμανία 9-8

Η συνέχεια του τουρνουά
Σάββατο 30 Ιουλίου
4.30 πμ Γερμανία-Μαυροβούνιο (Θέσεις 7-8)
5.55 πμ ΗΠΑ-Ισπανία (Θέσεις 5-6)
11 πμ Ουγγαρία-Κροατία (Μικρός τελικός)
4 μμ Σερβία-Ιταλία (Τελικός)
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ