Φάληρο και Βουλιαγμένη στον Τελικό των παίδων

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

2 εξαιρετικούς ημιτελικούς παρακολουθήσανε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου εχθές το πρωί. Στον 1ο ημιτελικό ανάμεσα στο Φάληρο και τον Πανιώνιο ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Σε όλη την διάρκεια του κανονικού αγώνα, οι 2 ομάδες εναλλάσονταν στην πρωτοπορία. 1-0 το Φάληρο,
3-2 ο Πανιώνιος, 3-3 τελείωσε το ημίχρονο.
Το Φάληρο έδειχνε να παίζει πιό ορθολογικά από τον Πανιώνιο. Στηνόταν καλά στην επίθεση, με πολύ δυνατό τον φουνταριστό (Τσαχειλίδης) και γρήγορα κατεβάσματα. Ο Πανιώνιος διάλεξε άμυνα κλειστή για να αντιμετωπίσει τον Τσαχειλίδη, και μάλιστα πολλές φορές, έπαιξε και ανάμεσα, διαλέγοντας να αφήνει παίκτες συγκεκριμένους για σουτ.

Η άμυνα αυτή έπιασε και στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Νεοσμυρνιώτες ξέφυγαν στο σκορ με 5-3. Στην επίθεσή τους, κινούντο με στόχο να βρεθεί ένας από τους 2 πολύ καλούς παίκτες σε θέση για σουτ (πεντάμετρο), ή ακόμα και σε θέση φουνταριστού.
Το Φάληρο αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 3-0, πέρασε μπροστά 6-5, για να ισοφαρίσει και πάλι ο Πανιώνιος 6-6 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.
Το άγχος και η κούραση επηρέασαν πολύ τα πιτσιρίκια, που συναγωνίζονταν σε λάθη στο τελευταίο οκτάλεπτο, όπου δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκε καμία κλασσική ευκαιρία πέρα από κάποια σχετικά μακρυνά σουτ.
Το Φάληρο είχε εγκλωβιστεί στην κλειστή ζώνη του Πανιωνίου, και ο Πανιώνιος στην δική του επίθεση μπλόκαρε εντελώς χάρη στην ζώνη σε συγκεκριμένους παίκτες που κατέληγε το αρχικό πρές του Φαλήρου.
0-0 η τελευταία περίοδος και ξεκίνημα παράτασης.
Στα πρώτα 2 λεπτά της παράτασης οι Φαληριώτες άνοιξαν εντελώς την άμυνα των αντιπάλων τους. Ο Αθανασίου αρχικά και στην συνέχεια ο Τσαχειλίδης έδωσαν προβάδισμα 3 γκολ στο 1ο τρίλεπτο (9-6). Στο 2ο τρίλεπτο, ο Πανιώνιος σκόραρε σχετικά γρήγορα, αλλά το Φάληρο με πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα το οποίο αύξησε λίγο πριν την λήξη. Τελικό αποτέλεσμα 10-7.

Στον δεύτερο ημιτελικό, όλα έδειχναν στην αρχή πολύ εύκολα για την Βουλιαγμένη, η οποία προηγήθηκε στο 5ο λεπτό 5-0, σκορ με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος. Ο Μασμανίδης ήταν ασταμάτητος, και οι Ολυμπιακοί δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να τον σταματήσουν.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Λιαπάκης πήρε το παιχνίδι επάνω του με δεδομένο ότι ο Πέτας είχε εξουδετερωθεί από τον Καπετανάκη (και οι 2 παίκτες, από τα ατού των ομάδων τους, αλληλοεξουδετερώθηκαν, κάτι που ήταν πολύ καλό για την Βουλιαγμένη που διέθετε περισσότερους παίκτες πρώτης γραμμής). Σκοράροντας συνεχώς , έκανε το παιχνίδι ντέρμπι (5-4, 6-5).
Ομως η Βουλιαγμένη έβρισκε τον τρόπο να περνάει την μπάλα στον Μασμανίδη, ο οποίος συνεχώς διατηρούσε την Βουλιαγμένη σε θέση οδηγού. Υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να του κάνουν αποβολή, αλλά δεν κατάφερναν ούτε αυτό.
Η Βουλιαγμένη ξαναξέφυγε 9-5, αλλά ο Ολυμπιακός, με μακρυνά σουτ (φανερή η έλλειψη κλασσικού φουνταριστού) κατάφερνε να κρατάει επαφή (9-7, και 11-9 από 11-7).
Πάντα όμως παρέμενε άλυτο το πρόβλημα Μασμανίδης.
Περίπου 2 λεπτά πριν από το τέλος της συνάντησης, και με σκορ 12-9, ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή. Ο Χελιουδάκης (καλύτερος σουτέρ της Βουλιαγμένης) αποβλήθηκε και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή. Ο Μοίραλης τον απέβαλλε με αντικατάσταση, και ο πιτσιρικάς βγαίνοντας προς τα έξω, του έριξε ένα "μπινελίκι", το οποίο ο διαιτητής άκουσε και του έβγαλε κόκκινη κάρτα.
Υπήρξε μία παρανόηση σε εκείνο το σημείο, όπου από τον πάγκο της Βουλιαγμένης, δεν κατάλαβαν σε ποιόν είχε δοθεί η κόκκινη.
Ο Ολυμπιακός έχασε το παραπάνω, και συγχρόνως και την τελευταία του ευκαιρία να ξαναμπεί στον αγώνα, και τελικά η Βουλιαγμένη, λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη σκόραρε σημειώνοντας το τελικό 13-9.
Αμέσως με την λήξη, κάποιοι γονείς των παιδιών της Βουλιαγμένης, συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα στην γραμματεία και στους διαιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την κόκκινη κάρτα. Ακούστηκαν άσχημα πράγματα, τα οποία για παιδικό πρωτάθλημα είναι ακατανόητα. Οχι ότι είναι κατανοητά για ανδρικούς η γυναικείους αγώνες, αλλά ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν "φαντάσματα". Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα, να στιγματίζονται από τέτοιες συμπεριφορές.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, έλεγαν (ελπίζω να μην το εννοούσαν), ότι ο παίκτης καλά έκανε και έβρισε τον διαιτητή.
Ο Χελιουδάκης γράφτηκε στο φύλλο αγώνα και δεν θα συμμετάσχει στον απογευματινό τελικό. Η απώλεια είναι σημαντική για την Βουλιαγμένη, αλλά η άποψή μου είναι ότι η συγκεκριμένη τιμωρία θα κάνει μόνο καλό στον αθλητή, ο οποίος μάλιστα διαθέτει τα προσόντα να εξελιχθεί.

Η Βουλιαγμένη ήταν καλύτερη και δικαιότατα μπήκε στον τελικό, όπου κατά την άποψή μου, παραμένει φαβορί, παρά την απώλεια του Χελιουδάκη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ και η εμφάνισή του ήταν καλύτερη του αναμενόμενου.


Ο Μικρός Τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα στις 17.30 και ο Μεγάλος Τελικός στις 19.00.


Στον αγώνα για την 5η θέση, η Χίος κέρδισε τον Νηρέα Γέρακα με σκορ 10-8. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ