ΚΟΕ-Επιστολή Διαθεσόπουλου σε Νικητιάδη για το θέμα των κολυμβητηρίων

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας πολλών κολυμβητηρίων ανά τη χώρα απέστειλε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη.
Αφορμή αποτέλεσε η παύση λειτουργίας των κολυμβητηρίων Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης, λόγω έλλειψης πετρελαίου.
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ επισημαίνει ότι τα προβλήματα αυτά εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των έξι αθλημάτων που υπάγονται στην ομοσπονδία και τονίζει ότι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αρνητικά στοιχεία των τελευταίων ετών, οδηγούν στη συρρίκνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
«Υπάρχουν κάποιες αξίες, οι οποίες δεν μπορούν να εγκλωβιστούν στα πλαίσια ενός Μνημονίου.
Κι ο Αθλητισμός, με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, είναι τέτοια αξία.
Αθλητισμός, χωρίς αθλητικούς χώρους, σημαίνει ό,τι Παιδεία χωρίς σχολεία», υπογραμμίζει ο Δ. Διαθεσόπουλος, ζητώντας από την Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια των ομοσπονδιών να κρατήσουν όρθιο το «οικοδόμημα» του ελληνικού αθλητισμού.
Τα κυριότερα σημεία της επιστολής Διαθεσόπουλου είναι: «Χθες ενημερωθήκαμε ότι έπαυσαν τη λειτουργία τους τα κολυμβητήρια Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης, με συνέπειες δυσμενέστατες, τόσο στην ομαλή διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων μας υδατοσφαίρισης, όσο και την προετοιμασία των αθλητών/τριών των σωματείων που προπονούνται σ΄ αυτά.
Δεν είναι τα μοναδικά κολυμβητήρια που έπαυσαν να λειτουργούν, δεδομένου ότι υπάρχουν κι άλλα πολλά που επίσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας, σ΄όλη τη χώρα.
Το πιο πάνω φαινόμενο, το έχω επισημάνει, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, στον κ. γ.γ.Αθλητισμού, ως επίσης και το τι ακριβώς επέρχεται.
Δυστυχώς, δικαιώθηκα εκ του αποτελέσματος, το οποίο αποβαίνει σε βάρος της ομαλής λειτουργίας των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ, από τα οποία τα πέντε τυγχάνουν Ολυμπιακά.
Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στα όσα αρνητικά μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό την τελευταία διετία, με δραστικές περικοπές στις επιχορηγήσεις, τη δυσλειτουργία των προπονητικών και αγωνιστικών χώρων, τη μηδενική προολυμπιακή προετοιμασία, τη μη διευκόλυνση των εν ενεργεία διεθνών αθλητών/τριών από την εργασία τους στο Δημόσιο, καθώς και την ουσιαστική κατάργηση των κινήτρων στον Αθλητισμό, σε εφαρμογή νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όλα αυτά, οδηγούν με βεβαιότητα στη συρρίκνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι, ο Αθλητισμός είναι μέγιστο κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας, ο δεύτερος πυλώνας μαζί με την Παιδεία, αφού προστατεύει τους νέους και τις νέες από όλα τα αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα που τους περιστοιχίζουν.
Αντιλαμβάνομαι αρκετά καλά την κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται η πατρίδα μας και ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο.
Πλην όμως, υπάρχουν κάποιες αξίες, οι οποίες δεν μπορούν να εγκλωβιστούν στα πλαίσια ενός Μνημονίου.
Κι ο Αθλητισμός, με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, είναι τέτοια αξία.
Αθλητισμός, χωρίς αθλητικούς χώρους, σημαίνει ό,τι Παιδεία χωρίς σχολεία.
Αθλητισμός χωρίς οικονομική βοήθεια ανάλογη των απαιτήσεων σε επίπεδο Αθλητικών Ομοσπονδιών και Αθλητικών Σωματείων, ακυρώνει το όραμα για επιτυχίες που μέχρι σήμερα έχουν λαμπρύνει διεθνώς τη χώρα μας».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ