Συμβουλές για την επιτυχία, από τη Margaret Hoelzer

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Margaret Hoelzer
Παγκόσμια ρεκορντγούμαν υπτίου

Διασκεδάστε στην προπόνηση.
Πιστεύω ότι όλοι όσοι αρχίσαμε να κάνουμε κολύμβηση το κάναμε γιατί μας αρέσει. Διασκεδάζοντας το και κρατώντας την αγάπη μας ζωντανή, είναι εξαιρετικά σημαντικό, για να μην το εγκαταλείψουμε όταν θα φτάσουμε στο στάδιο του πρωταθλητισμού και θα πρέπει να κάνουμε θυσίες. Υπάρχει η λάθος ιδέα ότι εάν είστε επιτυχείς σε κάτι θα το απολαύσετε. Πιστεύω ότι εάν το απολαμβάνετε κάτι, θα είστε επιτυχείς.

Δείτε το λογικά.
Η κολύμβηση δεν είναι ποιοι είμαστε, είναι αυτό που κάνουμε. Είναι ένα μέρος μας, αλλά δεν μας καθορίζει εντελώς. Ο φόβος και η πίεση, μας κατέχουν μόνο όταν χάνεται ο στόχος μας η μεγαλοποιούνται τα πράγματα. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή από το να χάνεις έναν αγώνα ή να μην πιάσεις τα όρια. Ξεφορτωθείτε αυτά τα εξωτερικά αρνητικά πράγματα που μειώνουν την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας και σκεφτείτε θετικά.

Να είστε ανοικτοί στην αλλαγή και την εξέλιξη.
Αυτό σημαίνει το να δεχτείς ότι η ζωή είναι μια αλλαγή. Πρέπει να ξέρετε τις προτεραιότητές σας και τι είναι καλύτερο για σας. Όταν κάτι δε λειτουργεί πρέπει να γίνεται μια αλλαγή ακόμα κι αν αυτή είναι δύσκολη. Ο αθλητισμός συνεχίζει να εξελίσσεται, και πρέπει, ως άνθρωποι και ως κολυμβητές, να εξελιχθούμε. Η τεχνική αλλάζει συνεχώς. Ακόμη και ο Michael Phelps αλλάζει το κτύπημά του από χρόνο σε χρόνο. Μη φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, όταν το προτείνει ο προπονητής όπως ένα νέο τρόπο τεχνικής ή αλλαγής στο στυλ σας γιατί ακόμη και οι καλύτεροι στον κόσμο προσπαθούν συνεχώς να γίνουν καλύτεροι με αλλαγές.

Αυτογνωσία και πίστη στον εαυτό σας.
Η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία εκμάθησης. Δεν τα ξέρουμε ποτέ όλα, ακόμα και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Καθώς μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε. Πρέπει να πιστεύουμε σε αυτά που ξέρουμε και να προσπαθήσουμε να μάθουμε ακόμα περισσότερα με τη βοήθεια των ανθρώπων που εμπιστευόμαστε και εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα. Πιστεύω ότι στην ζωή νικητής δεν είναι μόνο αυτός που κερδίζει στον αγώνα, αλλά ο κάθε άνθρωπος που έμαθε να πιστεύει στον εαυτό του.
ΠΗΓΗ: Επιμέλεια - μετάφραση: SW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ