Λούδης: «Έκπληξη φέτος ο ΠΑΟ», λάθος χειρισμούς η Ομοσπονδία...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παίκτης- προπονητής στην ομάδα πόλο του Νηρέα Λαμίας. Υπήρξε «σημαία» του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας. Ο λόγος για τον Κώστα Λούδη.Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, πραγματικός χείμαρρος, μίλησε στο Onsports για το ελληνικό πόλο και την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Για την Εθνική, και την απουσία της από τα μεγάλα ραντεβού και φυσικά για την ομάδα του, τον Νηρέα Λαμίας.
Πως κρίνει ένας  άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στις πισίνες, τη σημερινή κατάσταση των ομάδων. Που έχουν φθάσει στο χείλος του γκρεμού…
«Όλα πιστεύω ξεκινάνε από τη γενικότερη άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον αθλητισμό. Το πόλο όμως ήταν ένα άθλημα, που πάντα υπέφερε. Και τα προηγούμενα χρόνια δεν έλειπαν τα προβλήματα. Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι άσχημη, αλλά κάποιοι την αντιμετωπίζουν και ως δικαιολογία για να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα. Είναι ίσως η χειρότερη χρονιά, από τότε που αγωνίζομαι και είναι πολλά τα χρόνια».
Η κατάσταση στον Ολυμπιακό…
Στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να ασχολούνται για το πώς θα παρουσιαστεί  η ομάδα στην Ευρωλίγκα και αντί για αυτό κάνουν εκδηλώσεις , για να σωθεί η ομάδα. Σίγουρα δεν είναι μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέτος. Εδώ και μια διετία, είχε δημιουργεί το πρόβλημα και έφθασαν στο φετινό αδιέξοδο. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι αθλητές. Αυτό φαίνεται γιατί παρά τα όποια προβλήματα, αυτοί στέκονται στο ύψος τους. Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε το ντάμπλ, φέτος προηγείται και κάνουν το καθήκον τους με το παραπάνω. Έφυγαν μεγάλοι παίκτες από την ομάδα. Ο Χατζηθεοδώρου, ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Αντώνης Βλοντάκης έχει διαχωρίσει  τη θέση του και δεν αγωνίζεται. Είναι κρίμα…».
Είναι όμως γενικό το κακό…
«Φέτος, πραγματικά εκτός από 2-3 σωματεία, όλοι οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, που για μένα αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Φυσικά ενισχύθηκε με τον Γιώργο Αφρουδάκη, αλλά δείχνει μια σταθερότητα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.  Θεωρώ ότι έχει κάνει την υπέρβαση φέτος και πάει πάρα πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές, που κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να επηρεάζονται από τα προβλήματα. Γενικά υπάρχουν προβλήματα στο χώρο, με την Πολιτεία να μη στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά. Οι αθλητές που είχαν διοριστεί στο δημόσιο, βάσει των επιτυχιών τους, τώρα πλέον εργάζονται κανονικά, χάνουν προπονήσεις, δεν μπορούν να κάνουν διπλές προπονήσεις, κάποιοι που ήταν σε ομάδες στην Περιφέρεια, καλούνται να επιστρέψουν στην Αθήνα, αν εργάζονται στη Νομαρχία ή το Δήμο, γενικά η κατάσταση είναι άσχημη και αυτό έχει αντίκτυπο στην Εθνική ομάδα».
Κεφάλαιο Εθνική ομάδα μεγάλο και αμαρτωλό…
«Έγιναν πολλά λάθη από πλευράς Ομοσπονδίας στο θέμα της Εθνικής ομάδας».
Εννοείς στην επιλογή προπονητών;
«Δεν θα σταθώ στα πρόσωπα, αν κακώς προσελήφθη ο Δούμπας ή μετά ο Άντριτς, δεν θα σταθώ στα πρόσωπα. Θα σταθώ στους λάθος χειρισμούς της Ομοσπονδίας μετά τη φυγή του Καμπάνια. Έπρεπε να πάρουν έναν προπονητή που θα του εμπιστεύονταν την ομάδα και θα έκανε τη δουλειά του καλά. Στην Εθνική ομάδα πρέπει να αγωνίζονται οι καλύτεροι και όχι οι καλοί, αλλά που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον προπονητή ή στην ομοσπονδία. Ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες. Αν υπάρχει καλή θέληση απ’ όλους τότε όλα τα άλλα λύνονται. Τώρα η Εθνική κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.  Έμεινε εκτός Παγκοσμίου Ρώμης, και Σαγκάης γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά. Να μένει εκτός για δύο συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, αφού προκρίνεται μόνο από το Προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον στον Καναδά. Πρόκριση ιδιαίτερα δύσκολη αφού θα πρέπει να δούμε ποιες ομάδες θα μείνουν από το Παγκόσμιο και θα τις βρούμε στον Καναδά. Αν μείνει εκτός η ομάδα θα είναι για πρώτη φορά. Όλα τα άσχημα συμβαίνουν για πρώτη φορά και θα πρέπει να κάνει κάτι η Ομοσπονδία, για να γυρίσει η ομάδα στην κατάσταση που ήταν επί Καμπάνια. Παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά στα μετάλλια».
Το νέο κεφάλαιο έχει τίτλο Νηρέας Λαμίας…
«Είμαι προπονητής και παίκτης. Πέρυσι ανεβήκαμε από τη Γ΄ στη Β’ Εθνική των ανδρών  και φέτος αν αγωνιστεί και ο Θοδωρής Καλακώνας σίγουρα στόχος μας είναι η άνοδος στην Α2. Η ομάδα είναι ένα πάντρεμα παλιών και έμπειρων παικτών με Νέους. Έχω όλη την ευθύνη της ομάδας και των υποδομών της. Με την ομάδα των γεννημένων το 1994 θα αγωνιστούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βόλο, στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά, πέρασε η ομάδα την Α’ προκριματική φάση και συνεχίζει με στόχο να πάρουν εμπειρίες αυτά τα παιδιά. Έχουμε παίξει με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, και πραγματικά τα παιδιά το χαίρονται».
ΠΗΓΗ:onsports


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ