Τα σπορ στη ζωή των παιδιών!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο ρόλος των γονιών. Δικό σας μέλημα είναι να βρείτε τρόπους να παροτρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με ένα άθλημα, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ηλικία, τις ικανότητες και ενδεχομένως κάποιο ταλέντο που έχει επιδείξει ως τώρα. Π.χ. του αρέσει να χορεύει και να παρουσιάζει κάθε φορά νέες φιγούρες, κλωτσάει κάθε τι που πέφτει στα πόδια του, αγαπάει πολύ το νερό και το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, κάνει ακροβατικά στο πάτωμα ή το κρεβάτι, κ.ά.

Μη φορτώνετε το πρόγραμμά του με σχολικά μαθήματα και ξένες γλώσσες, αλλά δώστε του την ευκαιρία να νιώσει ελεύθερο και να “ξεδώσει” μέσα από τον αθλητισμό.
Εφόσον είναι σε ηλικία που μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του και να αποφασίσει, πρέπει να αφήσετε εκείνο να επιλέξει το σπορ που θα του άρεσε να ακολουθήσει. Γι' αυτό ρωτήστε το πρώτα, τι θα του άρεσε να κάνει. Αν δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του, μπορείτε να το βοηθήσετε περιγράφοντάς του κάποια αθλήματα ή πηγαίνοντάς το σε αθλητικούς οργανισμούς και σωματεία για να παρακολουθήσει κάποια από αυτά και να έχει εικόνα “ιδίοις όμμασι”. Καμιά φορά, επίσης, το ξαδερφάκι ή ο καλύτερός του φίλος στο σχολείο είναι εκείνοι που θα το κάνουν να επιλέξει το ίδιο άθλημα, ώστε να πηγαίνουν παρέα.
Φυσικά, μπορεί να αλλάξει γνώμη αν τελικά η επιλογή που κάνατε εσείς ή εκείνο δεν το καλύπτει και να σας ζητήσει να ασχοληθεί με ένα άλλο σπορ. Δε χρειάζεται να απογοητεύεστε! Είναι πολύ πιθανό απλώς να μην του ταίριαζε και σε κάτι άλλο να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, εσείς:
  • Δεν πρέπει να το πιέζετε στις προσπάθειές του, επειδή έχετε υψηλές προσδοκίες.
  • Να επιβραβεύετε κάθε προσπάθεια που κάνει.
  • Να μην επεμβαίνετε στη δουλειά του προπονητή. Ο δικός σας ρόλος σταματά στην πόρτα της αίθουσας άθλησης.
  • Μην κατακρίνετε ποτέ τις χαμηλές επιδόσεις του, αλλά να συζητάτε μαζί του τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.
  • Να είστε πάντα παρόντες σε επιδείξεις ή φιλικούς αγώνες που συμμετέχει, ώστε να νιώθει την υποστήριξή σας σε αυτό που κάνει και πόσο περήφανοι είστε για εκείνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ