Με πίστη για το τρόπαιο ο Πανιώνιος

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στα παράλια της ιταλικής Ριβιέρα ο Πανιώνιος ψάχνει αύριο το βράδυ (9.30 μμ ώρα Ελλάδας. απευθείας Sport Plus) το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Στον επαναληπτικό τελικό του «Λεν Τρόφι» ανδρών η ομάδα της Νέας Σμύρνης φιλοξενείται από τη Σαβόνα και καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα όπως δημιουργήθηκαν μετά την εντός έδρας ισοπαλία στον πρώτο τελικό (9-9) στο κολυμβητήριο της Αρτάκης.Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να μην πήραν μαζί τους στη βορειοδυτική Ιταλία έστω το ελάχιστο πλεονέκτημα του ενός γκολ, αλλά αυτό πλέον σημασία έχει.

Ξέρουν ότι για να επιστρέψουν με την κούπα χρειάζονται τη νίκη ή να πάνε το παιχνίδι στην παράταση ή και ακόμα κι αν χρειαστεί στα πέναλτι. Όπως, δηλαδή, είχε παιχθεί το σενάριο του επαναληπτικού τελικού του «Λεν Τρόφι» πριν από δύο χρόνια στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας. Τότε που ο Πανιώνιος έχασε ένα σχεδόν δικό του τίτλο.Η Σαβόνα, νικήτρια του «Λεν Τρόφι» το 2005, λόγω έδρας έχει τον πρώτο λόγο και ένας ευρωπαϊκός τίτλος τη φετινή περίοδο έχει ιδιαίτερη σημασία για το σύλλογο. Επειτα από προσπάθειες ετών η «Piscina Comunale Olimpica» της πόλης έγινε κλειστή στην αρχή της περιόδου και διοίκηση και φίλοι της ομάδας θέλουν να το γιορτάσουν με μια ευρωπαϊκή κούπα.

Στον πρώτο τελικό στη Νέα Σμύρνη η Σαβόνα έφυγε ευχαριστημένη, με την ισοπαλία, αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κι όταν στο γ' οκτάλπετο προηγήθηκε με 7-3, η ισοπαλία να ήταν ίσως το μίνιμουμ που θα μπορούσε να πάρει.

Στην έδρα της μέχρι τώρα είναι αχτύπητη. Νίκες με 15-4 επί της Γαλατασαράι στη φάση των «16» και με το ίδιο σκορ. 10-5 επί της Φερεντσβάρος και της Μαρσέιγ στην προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

«Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα» δήλωνε μετά τον πρώτο τελικό ο τεχνικός του Πανιώνιου Μάκης Βολτυράκης, εννοώντας ότι το άγχος, εν όψει του δεύτερου τελικού, θα το έχει η Σαβόνα.

Η αλήθεια είναι αυτή, αρκεί ο Πανιώνιος να μην πιαστεί αδιάβαστος στην ιταλική κόντρα, όπως συνέβη στη Νέα Σμύρνη και κυρίως οι παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να χτυπήσουν μια δυνατή ιταλική ομάδα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η Σαβόνα, προέρχεται από τη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Ποζίλιπο Νάπολι με 8-5, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην ημιτελική φάση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Μλάνταν Γιάνοβιτς πέτυχε τα μισά γκολ για λογαριασμό της Σαβόνα και αποτελεί και το Νο1 πονοκέφαλο για την άμυνα του Πανιώνιου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Γιούργκεν Χάουσε και ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα.
Με τους «Πάνθηρες» στο πλευρό του
Οι φίλοι του Πανιώνιου δεν θα μπορούσαν να αφήσουν μόνη την ομάδα σε αυτό το ιστορικό ραντεβού.
Πενήντα περίπου «Πάνθηρες» ξεκίνησαν σήμερα οδικώς το ταξίδι για να βρεθούν αύριο το βράδυ λίγο έξω από τη Γένοβα και να ενισχύσουν τους παίκτες στον μεγάλο τελικό με τη Σαβόνα.

Το πούλμαν με τους οπαδούς του Πανιώνιου θα ταξιδέψει απόψε το βράδυ ακτοπλοϊκώς από την Πάτρα στην Ιταλία και στη συνέχεια θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη Σαβόνα.


Εφτασε η ομάδα
Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα η αποστολή του Πανιώνιου βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στη Σαβόνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια προπόνηση σήμερα το βράδυ στην πισίνα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα.

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»


1993 Ουίπεστ (Ουγγαρία)

1994 Ρόμα (Ιταλία)
1995 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
1996 Πεσκάρα (Ιταλία)
1997: Ουίπεστ (Ουγγαρία)
1998 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1999 Ουίπεστ (Ουγγαρία)
2000 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
2001 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
2002 Μπρέσια (Ιταλία)
2003 Μπρέσια (Ιταλία)
2004 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
2005 Σαβόνα (Ιταλία)
2006 Μπρέσια (Ιταλία)
2007 Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)
2008 Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)
2009 Ζέγκεντ (Ουγγαρία)
2010 Κάταρο (Μαυροβούνιο)
ΠΗΓΗ:sentragoal 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ