Παυλίδης: «Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος»

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Για ό,τι συνέβη στο final four του Champions Cup, την απογοήτευση που αποκόμισε η ομάδα του, αλλά και στα λάθη της ομάδας του μίλησε στον Sentra 103,3 ο Χάρης Παυλίδης, προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Παυλίδη στον Sentra 103,3:

Για τα συναισθήματα που τους άφησε το Final Four στην Ισπανία: Μένει μια μικρή απογοήτευση και τσαντίλα, γιατί κάποια στιγμή βλέπεις πως σου κλέβουν την προσπάθεια που έκανες ένα χρόνο και δεν ήταν ένας χρόνος που ήταν όλα καλά και ρόδινα. Γίνανε τρομερές προσπάθειες για να φτάσει η ομάδα μέχρι το φάιναλ φορ. Κάναμε όλοι πολλές υποχωρήσεις και είχαμε άθλιες συνθήκες. Όταν φτάνεις εκεί και βλέπεις ότι δε σε αφήνουν να διεκδικήσεις αυτό που δικαιούσαι, σου μένει ένας θυμός και μια απογοήτευση, γιατί δεν ξέρεις αν θα ξαναέχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις ένα Κύπελλο Ευρώπης.

Για τη διαιτησία στην αναμέτρηση με την Οριζόντε Κατάνια: Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία και δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Έχουμε κι εμείς ευθύνες και μάλιστα μεγάλες. Από εκεί και πέρα, όμως, στην παράταση υπάρχει καθαρά αλλοίωση του αποτελέσματος από τους διαιτητές.
Σφύριξαν τρεις αποβολές και δυο πέναλτι υπέρ της Κατάνια, ενώ μόνο δυο αποβολές υπέρ μας. Το τελευταίο πέναλτι ήταν ένα πέναλτι το οποίο δεν μπορεί να δοθεί σε καμία περίπτωση. Στην τελευταία φάση στην οποία έχει γίνει όλο το σκηνικό και φωνάζει ο σχολιαστής του παιχνιδιού και οι Ισπανοί έχουν ξεσηκωθεί, έχει τελειώσει η επίθεση της Κατάνια και η Ιταλίδα εξακολουθεί να κρατάει τη μπάλα. Η Αντωνάκου προσπαθεί να πάρει τη μπάλα για να τη δώσει δίπλα στη Μπέλκουμ, η οποία είναι μόνη για να ισοφαρίσει και η Ιταλίδα πηγαίνει με τη μπάλα προς τα πίσω και δεν τη δίνει.
Είναι χαρακτηριστική περίπτωση πέναλτι. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να πουν οι διαιτητές ότι δεν είδαν ή δεν άκουσαν. Μετά γίνεται το μίτινγκ των διαιτητών, μπαίνω εγώ μέσα, γιατί είχα αποβληθεί με κόκκινη κάρτα και μετά από πέντε λεπτά το μόνο που κάνουν είναι να μας δώσουν τη μπάλα για να παίξουμε τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα με οργανωμένη άμυνα, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ' ότι πριν και δεν μας έδωσαν καν την ευκαιρία να σουτάρουμε.
Ούτε φάουλ δεν έδωσαν. Ήταν αλλοίωση αποτελέσματος. Και μάλιστα επειδή έχουμε και το dvd, γιατί μας το ζήτησαν από τον Ολυμπιακό, φαίνεται ολοκάθαρα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην κατάλαβαν το τι έγινε. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτι.

Για το πως αντιμετώπισαν την Κατάνια στην αρχή, καθώς και για τις δημόσιες σχέσεις των ομάδων: Τη φοβηθήκαμε στην αρχή την Κατάνια, δεν την σεβαστήκαμε. Είπα στα κορίτσια ότι “ήταν σαν να νομίζατε ότι παίζετε με τη Μπαρτσελόνα και το Μέσι”. Τέτοια ήταν η αντιμετώπισή μας στην αρχή. Αρνούμασταν να κάνουμε επίθεση, αρνούμασταν να παίξουμε. Όταν ξαφνικά καταλάβαμε τι γίνεται και πως είναι τα πράγματα, αρχίσαμε να παίζουμε και τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για εμάς. Ήταν πιο εύκολα.
Γι' αυτό λέω ότι οι ευθύνες είναι δικές μας, άσχετα για το τι λέμε για τους διαιτητές. Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος ξέρει τα προβλήματα του Ολυμπιακού, γιατί μετά συζήτησα και με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς και ήξεραν τι ακριβώς γίνεται. Ακόμη και η LEN δεν θα σε πάρει στα σοβαρά. Ξέρει ότι δεν θα έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, απ' ότι θα έχει με την Κατάνια ή με την Σαμπατέλ, που είναι ομάδες οι οποίες φέρνουν ανθρώπους και κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους διαιτητές και παίρνουν δώρα αξίας.
Αυτά τα πράγματα γίνονται σε όλα τα αθλήματα και είναι φυσιολογικά, δεν είναι κάτι μεμπτό. Και στο μπάσκετ γίνεται το ίδιο και το ποδόσφαιρο και παντού, αυτά είναι οι δημόσιες σχέσεις. Ο Ολυμπιακός απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτές τις ομάδες σε αυτό τον τομέα. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει αγώνα για να κρατήσει ζωντανά τα τμήματα. Αυτές είναι πολυτέλειες για την ομάδα μας. Αλλά αυτές οι λεπτομέρειες είναι που μετράνε τελικά και μετρήσανε στο συγκεκριμένο φάιναλ φορ.

Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: Αυτή τη στιγμή εκτός από την απογοήτευση που υπάρχει, επανέρχονται στην επιφάνεια και τα προβλήματα, γιατί μέχρι τώρα τα κρύβαμε κάτω από το χαλάκι, λόγο του φάιναλ φορ. Υπήρχε ο ενθουσιασμός, η Ευρώπη και η κατάκτηση του τροπαίου.
Τώρα πρέπει να σκεφτούμε ότι επιστρέφουμε στην πραγματικότητα, ότι πρέπει να πληρώσουμε το ενοίκιο κάποιων αθλητριών, ότι πρέπει να έχουν λεφτά για τα βασικά τους έξοδα, ότι παραμένουμε 5-6 μήνες απλήρωτοι. Όλα αυτά μαζί με την απογοήτευση δημιουργούν θέμα. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε υπομονή και να τα βάλουμε όλα στην άκρη για 15 μέρες ακόμη, διότι διαφορετικά θα μας βγει μέσα στο νερό.

Για την αναμέτρηση με τη Βουλιαγμένη και για τις δηλώσεις περί διακωμώδηση του αθλήματος: Θα ήθελα να πω κάτι πάνω σε αυτό το θέμα, διότι άκουσα πολλά. Διακωμώδηση του αθλήματος δεν είναι να βάζεις την καλύτερή σου ομάδα να παίξει απέναντι στη Βουλιαγμένη και να γίνει το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει στο γυναικείο πόλο τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν θεωρώ ότι κάναμε προσπάθεια να διακωμωδήσουμε το άθλημα.
Σεβαστήκατε τη Βουλιαγμένη και γι' αυτό το κάναμε μόνο με εκείνη. Θέλαμε να κάνουμε ένα τεστ με τις δυο ξένες, γιατί ξέραμε ότι δεν θα είχαμε άλλο δυνατό παιχνίδι, για να δούμε τις δυνάμεις μας. Η Βουλιαγμένη είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση, την έκανε, κέρδισε το παιχνίδι στα χαρτιά και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχιζόταν όλο αυτό.
Πιο ήταν το ανήθικο αυτής της υπόθεσης; Πήγαμε να κλέψουμε κάτι; Αφού ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Το μόνο που θέλαμε να κάνουμε ήταν να μετρήσουμε δυνάμεις και το παιχνίδι, για όσους το παρακολούθησαν, ήταν πάρα πολύ ωραίο.
Δεν μπορεί να μιλάς για διακωμώδηση του αθλήματος, όταν ο άλλος χρησιμοποιεί ό,τι καλύτερο έχει απέναντί σου. Διακωμώδηση θα ήταν αν έβαζα να παίξουν οι νεάνιδες.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ