Special Olympics:Οι φορείς της Καβάλας στην υπηρεσία της φιλοξενίας αθλητών

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μεγάλο τμήμα των φορέων της Καβάλας και πλήθος εθελοντών θα τεθούν τον προσεχή Ιούνιο στην υπηρεσία 300 περίπου αθλητών, προπονητών και συνοδών που θα μετάσχουν τον μήνα αυτόν στους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011. Η όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας θα δεχτεί τις αποστολές των χωρών Ουγγαρίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Ρουμανίας και ΠΓΔΜ πριν την έναρξη των αγώνων και θα τους φιλοξενήσει για ένα τετραήμερο με στόχο την ανετότερη και πιο ευχάριστη διαμονή τους στην Ελλάδα.
Η διαμονή των αθλητών είναι χορηγία ξενοδοχείων της πόλης της Καβάλας (Λούση, Τόσκα, Νεφέλη, Ωκεανίς, Εσπέρια), τη σίτισή τους θα αναλάβει η Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ για τις μετακινήσεις τους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην πόλη έχουν προσφερθεί λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας και από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων του Νομού.
Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με τη διατροφή και τη σίτιση, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ηχητική κάλυψη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας που αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Κώστα Σιμιτσή.
Ο τελευταίος με δηλώσεις του επεσήμανε την σημασία του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων.
«Είναι τιμή που η πόλη της Καβάλας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες ως πόλη φιλοξενίας στο πρόγραμμα, «Αμφιτρύων».
Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχουν οι δυνάμεις για να ανατρέψουμε την κατάσταση.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοφέλεια» δίνουν έμφαση στη σωστή οργάνωση του τοπικού προγράμματος φιλοξενίας των αθλητών - προπονητών καθώς αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής και διαφήμισης της πόλης αλλά και γενικά του Νομού.
Για το λόγο αυτό επιχειρεί να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε όλοι μαζί από κοινού να συμβάλουν στην επίτευξη του κοινού στόχου.
Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας ξένων αποστολών πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 κι ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρίσματα και δεξιότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητές και προπονητές - μέλη των διεθνών αποστολών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, να γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων
.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ