Στόχοι διατροφής ενός κολυμβητή

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011


Οι στόχοι είναι κρίσιμοι για τη ζωή μας και την υγεία μας.
Επειδή οι επιλογές της διατροφής του σήμερα θα επηρεάσουν την υγεία και τη ζωή μας αύριο, η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική και ειδικότερα η διατροφή ενός αθλητή, που ένα μεγάλο μέρος της απόδοσης του και της ταχύτητας του εξαρτάται από αυτήν.
Όπως για όλους τους στόχους που βάζουμε στην ζωή μας , οι στόχοι διατροφής πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και εφικτοί.
Αντί να πεις «θα φάω περισσότερα λαχανικά» καλύτερα θα ήταν να πεις: «Θα φάω τουλάχιστον τρεις φορές διάφορα λαχανικά την ημέρα για να παρέχω καθημερινά στο σώμα μου τις σημαντικές θρεπτικές ουσίες»
Επιλέξτε τα σκούρα πράσινα και τα πορτοκαλιά λαχανικά (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο, καρότα).
Αντί να πεις «θα πιω περισσότερο γάλα», θα είναι καλύτερα να πεις: «Θα πιω 3-4 ποτήρια γάλα ή θα φάω 2-3 γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα για να χτίσω γέρα κοκάλα.» Το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, γιαούρτι και το τυρί μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Το χαμηλών λιπαρών γάλα θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως ένα ποτό αποκατάστασης μετά από την προπόνηση.
Αντί να πεις: «εγώ δε θα πιω ποτέ ξανά αναψυκτικό» ένας καλύτερος στόχος θα ήταν: «Θα περιορίσω την κατανάλωση αναψυκτικών μου σε μια φορά την εβδομάδα ή το μήνα» Προτιμείστε γάλα χαμηλών λιπαρών ή 100% χυμούς φρούτων.
Σαν κολυμβητές, είστε επίσης σε κίνδυνο αφυδάτωσης. Έτσι βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας (10-12 ποτήρια). Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης πρέπει πάντα να πίνετε νερό.
Όλοι οι αθλητές πρέπει να αρχίζουν την ημέρα τους με ένα υγιές πρωινό. Για να επιτύχετε αυτόν το στόχο, οργανωθείτε. Αν έχετε πρωινή προπόνηση προετοιμάστε ένα πρόγευμα από την προηγούμενη νύχτα που μπορείτε να το φάτε μέσα στο αυτοκίνητο το πρωί.» Τα σάντουιτς με μαρμελάδα ή μέλι, τα ποτά γιαουρτιού, τα φρούτα και το τσουρέκι είναι μερικές ιδέες για ένα γρήγορο πρωινό πριν την προπόνηση.
Τρώτε σωστά για να τροφοδοτείτε με σωστά καύσιμα το σώμα σας για μέγιστη απόδοση σήμερα και για καλή υγεία τις επόμενες δεκαετίες.

Kathleen Woolf, PHD, RD,
διαιτολόγος και βοηθός καθηγητού στο πρόγραμμα διατροφής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Η.Π.Α





1 σχόλια:

βατομουρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ