«Δεν αισθάνθηκα ποτέ Φίγκο»

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ένα παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ακόμη και όταν οι ομάδες δεν έχουν την ίδια δυναμικότητα θεωρείται ντέρμπι. Οι δύο λαοφιλέστερες ομάδες της Ελλάδας, έχουν αγωνιστεί με γεμάτες κερκίδες ακόμη και σε αγώνα πινγκ πονγκ.Παλαιότερα ένας  αγώνας πρωταθλήματος στο πόλο μεταξύ Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού θεωρούνταν ντέρμπι κατ’ όνομα. Φέτος, όμως τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει.
Ο Βαγγέλης Πάτερος είναι εδώ και έξι χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας όμως θητεύσει και στον πάγκο του «τριφυλλιού» όπως παραδέχεται ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ ως… ο Φίγκο της Ελλάδας. Και για όσους γνωρίζουν την κόντρα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ καταλαβαίνουν  σε τι αναφερόμαστε. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Onsports λίγο πριν το μεγάλο παιχνίδι
Το ερχόμενο Σάββατο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με την ομάδα του Λιμανιού να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ο Έλληνας τεχνικός δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο…

Είστε στον πάγκο του Ολυμπιακού έξι χρόνια, αλλά πριν ήσουν προπονητής του Παναθηναϊκού και με επιτυχία. Αισθανθήκατε ποτέ ο «Φίγκο» της Ελλάδας;
«Καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι, αλλά όχι. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν Παναθηναϊκός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν ήμουν στην ομάδα δεν προσπαθούσα να νικήσω τον Ολυμπιακό. Μάλιστα ήταν οι χρονιές που ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει νικηφόρα αποτελέσματα».

Στα αγωνιστικά. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα;
«Καθόλου καλή και αυτό οφείλεται στον όχι και τόσο καλό προγραμματισμό της Ομοσπονδίας. Έχει η ομάδα να βρεθεί όλη μαζί για προπόνηση πάνω από 12 μέρες. Η μισή λείπει με την Εθνική ομάδα.  Έχουμε μείνει με 5 παίκτες και δύο τερματοφύλακες. Η Ομοσπονδία έπρεπε να έχει αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες στην Εθνική, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Θα επιστρέψουν Πέμπτη βράδυ, δεν ξέρω σε τι κατάσταση και καλούμαστε να αγωνιστούμε το Σάββατο, να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα και μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα με το θέμα των οικονομικών οφειλών, έχει αλλάξει κάτι,
«Περιμένουμε να γίνει η εκκαθάριση των χρημάτων, όπως μας είπαν από τη διοίκηση, της προσπάθειας με τα sms και το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Αλλά και πάλι είναι πολύ λίγα αυτά που θα δοθούν, σε σχέση με αυτά που οφείλονται. Από τη φετινή χρονιά, δεν μας έχει δοθεί ούτε μισός μήνας. Αυτό μόνο καλό δεν κάνει στην ψυχολογία της ομάδας. Από εδώ και πέρα πιστεύω  ότι αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, η πορεία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού θα είναι φθίνουσα».

Πάντα όμως ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι «υψηλού κινδύνου» όση διαφορά δυναμικότητας και να υπάρχει…
«Εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν παιχνίδι όπως όλα. Δεν υπάρχει ντέρμπι ή μη ντέρμπι για μας. Αλλά το παιχνίδι φέτος θα κριθεί στη διάθεση και τη θέληση που θα δείξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στον αγώνα του πρώτου γύρου,  που τα προβλήματα ήταν τα ίδια, έδειξαν χαρακτήρα και με ελλιπή ομάδα έκαναν περίπατο στο ΟΑΚΑ. Αλλά από το προηγούμενο παιχνίδι έχουν περάσει 3 μήνες και η ψυχολογία της ομάδας είναι άσχημη, αυτή τη δεδομένη στιγμή γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι παίκτες δεν έχουν όραμα να παλέψουν για κάτι και αυτό από μόνο του καθιστά το παιχνίδι επικίνδυνο απέναντι σε μια ομάδα, που φέτος κάνει μια καταπληκτική πορεία, έχει ενισχυθεί και όλα αυτά δεν πρέπει να μην τα αναγνωρίζουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το παιχνίδι στον ημιτελικό του Κυπέλλου, που δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να μας αμφισβητήσει. Όλα αυτά είναι μέσα στην ψυχολογία των αγώνων. Σε κανονικές πάντως συνθήκες ο Ολυμπιακός και άσχημα να έπαιζε μπορούσε να κερδίσει. Τώρα τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Είναι καλό που θα υπάρχουν οπαδοί στο κολυμβητήριο;
«Για όσο διάστημα βρίσκομαι στον πάγκο του Ολυμπιακού, και είμαι αρκετά, ο κόσμος εκτός από το να ξεφύγει λεκτικά και αναφέρομαι στα υβριστικά συνθήματα, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Ποτέ δεν έχει απειλεί η ζωή παράγοντα, προπονητή ή παίκτη του Παναθηναϊκού. Η αστυνομία του Πειραιά κάνει πάντα σωστά τη δουλειά της και δεν υπάρχει πρόβλημα κάτι που δεν συμβαίνει το ίδιο και με μας όταν πάμε στο  ΟΑΚΑ, εκτός από τη φετινή χρονιά που ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι. Ελπίζω ο κόσμος να μην παρεκτραπεί , ελπίζω  να γίνει ένα καλό και αθλητικό παιχνίδι , και ελπίζω να κερδίσει ο Ολυμπιακός , για να δώσουμε χαρά στον  κόσμο, που τόσο μας στηρίζει. Ο απλός κόσμος αυτός που δεν έχει, που έδωσε από το υστέρημα του για να μας βοηθήσει και δεν το έκαναν άνθρωποι που έχουν και περιμένουν ακόμη την εκκαθάριση των χρημάτων, για να πληρωθούμε. Η προσπάθεια της διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι μεγάλη και δεν θα υποδείξω στον καθένα τι να κάνει με τα χρήματα του, αλλά μπορούσαν να μας δώσουν κάποια από τα οφειλόμενα και να τα πάρουν μετά εκείνοι από την εκκαθάριση, που θα κάνουν» .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ