Με όραμα την κορυφή του κόσμου

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις Γαλλία, Πουέρτο Ρίκο, Αυστραλία και Καναδά κληρώθηκε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών στο 16ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο (27 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου), μετά τη διαδικασία της κλήρωσης που έγινε στην Τεργέστη.
Η νέα «χρυσή» γενιά της ελληνικής υδατοσφαίρισης, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 1991 έως το 1994, τώρα φιλοδοξούν να φθάσουν στην κορυφή του κόσμου, όπως είχε κάνει το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα το 2001 στην Κωνσταντινούπολη.Τότε με τεχνικό τον Τάσο Δούμπα η εθνική ομάδα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, έχοντας στη σύνθεσή της αστέρια όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ο Γιώργος Ντόσκας, ο Δημήτρης Μιτελούδης, ο Κώστας Τσαλκάνης, ο Στέλιος Πρωτονοτάριος, ο Νίκος Ντούλος και ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Τώρα με τεχνικό τον Περικλή Δαμάσκο οι Κώστας Γεννηδουνιάς, Κυριάκος Ποντικέας, Μανώλης Σολανάκης, Δημήτρης Τίγκας, Δήμος Δερμιτζάκης, Κώστας Βιτέλας, Δημήτρης Λάππας και τα άλλα παιδιά θέλουν να γράψουν τη δική τους ιστορία.


Είναι η γενιά των '91 που είχε χάσει άδικα πριν από δύο χρόνια το χρυσό μετάλλιο από την Κροατία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2009 και αυτή ('93, '94) που πήρε πέρυσι το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων.


«Η κλήρωση δεν είναι κακή. Τίποτα όμως δεν είναι και εύκολο. Μπορεί κάποιες ομάδες να φαίνονται αδύναμες, όλες όμως είναι διεκδικήτριες της 8άδας. Με μια πρώτη ματιά, η Αυστραλία και ο Καναδάς είναι υπολογίσιμες ομάδες. Καμιά φορά όταν είσαι διοργανωτής δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Υπάρχει άγχος και η δική μας ιστορία έχει δείξει ότι ο γηπεδούχος την πληρώνει. Πρώτος στόχος πάντως και βασικός για μας είναι η είσοδος στην οκτάδα. Μετά ξεκινούν τα χιαστή, όπου όλες οι ομάδες βαδίζουν στο ίδιο τεντωμένο σχοινί» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος.
Οι όμιλοι του πρωταθλήματος:
Α': Γαλλία, Πουέρτο Ρίκο, Αυστραλία, ΕΛΛΑΔΑ, Καναδάς
Β': Ιταλία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Ουγγαρία, Ιράν
Γ': Μαυροβούνιο, Ουζμπεκιστάν, Κροατία, Βραζιλία, Αίγυπτος
Δ': Μεξικό, Σερβία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ν. Αφρική

Στην Τεργέστη η εθνική νέων γυναικών


Στην Τεργέστη θα διεξαχθεί το 9
ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών (11-18 Σεπτμεβρίου) και το αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα κληρώθηκε στο Γ' όμιλο με αντιπάλους τις ΗΠΑ, Ινδονησία και την οικοδέσποινα Ιταλία.

Οι νέες γυναίκες μετέχουν αδιαλείπτως στο Παγκόσμιο από το 1995, όταν θεσμοθετήθηκε η διοργάνωση, και το 1997 κατέκτησαν το τρόπαιο στην Πράγα.


«Η Ιταλία και η Αμερική είναι δύο ομάδες μεταλλίων. Αν ισχύσει το σύστημα διεξαγωγής της προηγούμενης διοργάνωσης και διασταυρωθούμε με τον Α' όμιλο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά διεκδικήτριες μεταλλίων, όπως η Αυστραλία και η Ουγγαρία. Αν αλλάξει το σύστημα και διασταυρωθούμε με το Δ' γκρουπ, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αλλά και πάλι ομάδες όπως ο Καναδάς και η Ισπανία δεν είναι εύκολες», είπε με τη σειρά του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης.


Οι όμιλοι του πρωταθλήματος:

Α': Κίνα, Ουγγαρία, Βρετανία ή Γαλλία, Αυστραλία
Β': Ν. Αφρική, Ολλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία
Γ': ΗΠΑ, Ινδονησία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ
Δ': Καναδάς, Γερμανία, Βραζιλία, Ισπανία





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ