Τίμησε τους Έλληνες πρωταθλητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική μέρα για την Κολυμβητική Ομοσπονδία ήταν η σημερινή, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όλους τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το φετινό καλοκαίρι.

Παρόντες ήταν η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, αλλά και οι νεαροί κολυμβητές Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος και Κρίστιαν Γκολομέεβ που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Βελιγραδίου και το αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λίμα.
Οι τρεις αθλητές κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια στο Βελιγράδι (2 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο) και άλλα 5 μετάλλια στη Λίμα (1 χρυσό, 2 αργυρά, 2 χάλκινα).
Επίσης, παρόντες ήταν οι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης που σημείωσαν επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Ουγγαρίας, αλλά και οι αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Κουτίδη και Ευαγγελία Παπάζογλου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ντουέτο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων του Βελιγραδίου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανέφερε τα εξής:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την οντότητα, το κύρος και την προοπτική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Φάνηκε ότι είναι αλληλέγγυος στο μεγαλείο του αθλητισμού, τη χαρά και τη δόξα που προσφέρει σε αυτήν τη χώρα, τη ρημαγμένη που ζούμε. Μας ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον κ. Βενιζέλο, ενώ έντονη ήταν η συγκίνησή του όταν χαιρετούσε τα παιδιά. Φέτος την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν 70 αθλητές και αθλήτριες της ΚΟΕ, δείγμα των σημαντικών επιτυχιών που είχαμε. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και συνεχώς αλλάζει, δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Τα πράγματα είναι ρευστά. Μέσα στις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε. Οι καλοί καπεταναίοι στις φουρτούνες φαίνονται».

Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών Περικλής Δαμάσκος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ότι εκτιμά αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι ικανοποίηση και αναγνώριση για μας. Μακάρι την ίδια αναγνώριση να δείξουν και εκείνοι που προΐστανται και λαμβάνουν τις αποφάσεις, γιατί για αυτό το λόγο βρίσκονται εκεί και όχι για να διαλύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Με αυτά που πράττουν σπρώχνουν τα παιδιά μακριά από τον αθλητισμό και τα στρέφουν αλλού».

Ενώ, ο άμεσος συνεργάτης του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, Θοδωρής Μπερδές, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το σημαντικό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πως για λίγα εκατομμύρια πρέπει να στηριχθούν τα νιάτα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία και φέρνουν επιτυχίες».

Τέλος, ο νεαρός πρωταθλητής της κολύμβησης Ανδρέας Βαζαίος σημείωσε ότι «ήταν μεγάλη τιμή που μας κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα λόγια του ήταν συγκινητικά. Έδειξε ότι νοιάζεται για μας. Μας είπε πως θα βοηθήσει όσο μπορεί, για να μην χαθούν ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Είπε ακόμη πως με την παρουσία μας, δείξαμε σε φίλους και εχθρούς ότι δεν έχουμε γονατίσει».
ΠΗΓΗ:aquaticsnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ